Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea, afirmă că 46.000 de copii români se află în grija statului, ea susţinând ideea ca aceia mai mici de 7 ani să nu mai fie despărţiţi de fraţii lor mai mari, aşa cum permite în prezent legislaţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Gabriela Firea a afirmat, joi, răspunzând unei întrebări, la Realitatea Plus, că lucrează la modificarea legislaţiei care prevede că, în cazul copiilor aflaţi în grija statului şi care au fraţi mai mari, copiii cu vârste de sub şapte ani pot fi despărţiţi de fraţii lor şi trimişi la asistenţi maternali. 
 
"Sunt aproape 46.000 de copii în România care sunt în grija statului şi intenţia este aceea de a nu mai fi în centre de plasament, ci să fie la asistenţi maternali sau adoptaţi. Şi nedespărţiţi (de fraţii lor, aflaţi în grija autorităţilor - n.r.).  Această vârstă de 7 ani se regăseşte acum în lege, lucrăm la modificări pentru vrem să urmărim interesul superior al copiilor şi interesul nu este ca familia să se destrame, chiar dacă există motivaţii pentru care acei copii au ajuns în grija statului şi nu mai sunt în familia biologică sau în familia extinsă”, a declarat Gabriela Firea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.