Fundaţia Crucea Alb Galbenă ajută, începând de marţi, persoanele în vârstă care nu se pot deplasa şi care au nevoie de medicamente sau diverse îngrijiri la domiciliu,în cadrul proiectului “Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu Bucureşti”, finanţat de municipalitate, anunţă primarul Capitalei, Gabriela Firea, precizând că sunt ajutaţi peste 700 de vârstnici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Încă de la începutul mandatului meu, am declarat că toţi bucureştenii au dreptul la o viaţă decentă, iar noi suntem datori să-i sprijinim pe cei aflaţi în nevoie! Asa cum în această perioadă protejăm copiii prin închiderea şcolilor, facem tot posibilul să venim în întâmpinarea vârstnicilor care nu se pot deplasa şi care au nevoie de ajutor, fie cu diverse cumpărături de strictă necesitate sau medicamente, fie cu îndepărtarea zăpezii de pe căile de acces sau plata facturilor. După cum bine ştiţi, tot în această perioadă ne preocupăm şi de protejarea persoanelor fără adăpost, cărora Primăria Capitalei le oferă atât cazare în centrele Municipalităţii cât şi mâncare caldă, încălţăminte şi haine groase. Numai în ultimele zile au fost ajutate peste 600 de persoane fără adăpost. Aceste acţiuni vor continua până când va trece sezonul rece. Acum sprijinim peste 700 de vârstnici care nu se pot deplasa şi care au nevoie de ajutor  ”, a spus Firea.

Prin proiectul “Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu Bucuresti”, Fundaţia Crucea Alb Galbenă va contacta telefonic fiecare beneficiar,  prin intermediul call-center-ului de la sediul organizaţiei şi îl va întreba dacă are nevoie de sprijin, precizează reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ei adaucă că, în  funcţie de nevoile identificate, echipele fundaţiei vin în sprijinul celor afectaţi.

Toţi cei 150 de beneficiari ai proiectului pilot, înregistraţi în evidenţele Fundaţiei, dar şi ceilalţi aproximativ 350 de beneficiari ai altor proiecte sociale primesc pe lângă serviciile de îngrijiri socio-medicale la domiciliu şi alte servicii suport precum efectuarea de cumpărături, plata facturilor, curăţarea zapezii, potrivit Primăriei.

La rândul său, Crucea Roşie oferă 200 de pachete care conţin orez, făină, ulei, zahăr, paste, ciocolată şi diverse conserve persoanelor nedeplasabile (vârstnici şi persoane cu handicap) din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei, mai informează municipalitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.