Primarul Capitalei Gabriela Firea reclamă din nou că Ministerul Transporturilor nu ia atitudine pentru a transfera Podul Constanţa la municipalitate, pentru reabilitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am solicitat Podul Constanţa, dar nu ne-a fost transferat de la Minsiterul Transporturilor, aşa că nu avem cum să intervenim, pentru că nicio sumă nu poate fi alocată pe un proiect la care nu avem nici proprietate, nici administrare. Şi eu şi domnul primar de la Sectorul 1 nu putem lucra la un pod sau la Centura Capitalei dacă nu avem acel obiectiv de investiţii în proprietate sau în administrare. Din păcate, nu se înţelege asta şi vina tot pe primărie cade. Nu înţeleg de ce ministerele nu iau atitudine. CFR trebuie să dea aprobare”, a declarat vineri Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă.

În 3 octombrie, PMB anunţa că face demersurile tehnice pentru reabilitarea Podului Constanţa, însă este necesară o hotărâre de Guvern pentru transferarea podului.

De altfel, municipalitatea a solicitat în repetate rânduri Guvernului să transmită acest obiectiv de investiţii, inclusiv printr-o Hotărâre de Consiliu General dată în luna mai. În septembrie, CFR a atras atenţia municipalităţii că în hotărâre nu se precizează că după reabilitarea postului acesta va fi dat înapoi instituţiei, astfel că CGMB a trebuit să vină cu o modificare a hotărârii.

„Pentru a urgenta lucrările de reabilitare, ca urmare a modului în care se derulează procedurile pentru preluarea respectivului pasaj, Primăria Capitalei a comandat revizuirea studiului de fezabilitate "Obiectivul 5 Nod Chitila - închidere inel median", proiect care include şi obiectivul de investiţii Pod CF Bucureşti-Constanţa. Contractul ce are ca obiect acest serviciu a fost atribuit Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA. Demararea procedurilor tehnice (realizarea documentaţiei tehnice) în paralel cu cele administrative (de preluare la nivelul PMB a Podului Constanţa) contribuie la o mai rapidă soluţionare a situaţiei respectivului obiectiv de investiţii”, spunea atunci PMB.

Podul Constanţa se află în prezent într-o avansată stare de degradare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.