Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a anunţat că a participat online la conferinţa de lansare a proiectului „Viogen-RoJust” prin care vor fi învăţaţi cum să gestioneze situaţia victimelor violenţei domestice 750 de angajaţi ai instituţiilor care lucrează cu grupuri vulnerabile, 200 de judecători şi procurori, 820 de avocaţi şi peste 820 de poliţişti sau jandarmi. „Costurile proiectului se ridică la peste 730.000 de euro, fonduri nerambursabile prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială”, a adăugat Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Victimele violenţei domestice trebuie înţelese şi ascultate pentru a putea fi ajutate cu adevărat. Sprijinim câteva sute de poliţişti, procurori, judecători sau chiar avocaţi să înţeleagă, de exemplu, nevoile unei femei abuzate de partenerul de viaţă. Am participat, online, la conferinţa de lansare a unui proiect extrem de important pentru aplicarea regulilor europene privind drepturile omului, “VioGen - RoJust”. Toată lumea trebuie să ştie că există dreptul la protecţie împotriva abuzului şi a violenţei de gen. Costurile proiectului se ridică la peste 730.000 de euro, fonduri nerambursabile prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare locală, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială. Nu trebuie să mai auzim că victimele unor abuzuri sunt luate în derâdere sau sunt stigmatizate doar pentru că provin din comunităţi vulnerabile sau etnice”, a scris Gabriela Firea, joi pe Facebook.
 
Ea a adăugat că „prin acest proiect, vor fi învăţaţi cum să gestioneze situaţia acestor victime 750 de angajaţi ai instituţiilor care lucrează cu grupuri vulnerabile, 200 de judecători şi procurori, 820 de avocaţi şi peste 820 de poliţişti sau jandarmi”.
 
„Campania de informare şi conştientizare cu privire la drepturile victimelor şi nediscriminare va ajunge şi în licee. Peste 100.000 de tineri şi 100 de cadre didactice vor primi informaţii despre grupuri vulnerabile, legislaţie sau stereotipuri. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va derula acest proiect în următorii doi ani prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi cele patru organizaţii partenere: Asociaţia Transcena, Asociaţia Anais, Centrul Filia şi Asociaţia Grado”, a completat Firea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.