Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, joi, că primarii nu cerşesc bani de la Guvern şi nu cer ceva ce nu li se cuvine. "Sunt banii românilor, sunt banii bucureştenilor, nu sunt banii domnului Dragnea, îmi pare rău pentru domnia sa. El nu este regele României şi patronul bugetului ţării", a spus Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Noi nu cerşim la Guvern, noi nu am venit acum să cerem ceva ce nu ni se cuvine. Aceste dezbateri la infinit duse pe cotele din impozitul pe venit sunt chiar absurde, sunt banii bucureştenilor, sunt sume colectate pe teritoriul municipiului Bucureşti prin munca tuturor bucureştenilor. Practic, aceşti bani trebuie să fie cheltuiţi în spiritul egalităţii, al transparenţei şi al nevoilor bucureştenilor. Toate taxele şi impozitele locale sunt colectate de primăriile de sector, bugetul Primăriei Capitalei se îndestulează - peste 90 la sută - doar din acest impozit pe venit. Aceasta este legislaţia în vigoare. Noi nu venim în genunchi să cerşim ceva de la Guvern, să ne dea ceva în plus Guvernul. Guvernul nu ne-a dat niciodată ceva în plus, dimpotrivă, vrea să ne ia", a declarat Firea, la sosirea la Ministerul de Finanţe, unde primarii din Capitală discută cu ministrul Eugen Teodorovici pe tema bugetului.

Ea a spus că parcă nu îi vine să creadă că ministrul de Finanţe ar fi declarat că totul a fost stabilit deja.

Firea a adăugat că se aşteaptă ca bugetul să fie distribuit în funcţie de atribuţiile instituţiilor.

"Sunt banii românilor, sunt banii bucureştenilor, nu sunt banii domnului Dragnea, îmi pare rău pentru domnia sa. El nu este regele României şi patronul bugetului ţării. Îmi pare foarte rău, ştiu că este dezamăgit", a mai spus Firea.

Întâlnirea de miercuri, de la Asociaţia Municipiilor din România (AMR), la care a participat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a încheiat fără o concluzie. Dragnea susţine că administraţia locală va primi bani în plus prin buget, în timp ce Robert Negoiţă şi Gheorghe Falcă au declarat că liderul PSD i-a ascultat, dar le-a spus că nu are atribuţii. Dragnea a fost huiduit de câţiva protestatari şi a avut un schimb de replici cu unul dintre ei. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reacţionat pe Facebook, relatând că Dragnea le-a spus primarilor că nu a venit să le dea soluţii privind bugetul, pentru că nu are competenţe legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.