Nici poliţia locală, nici Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) nu interzic copiilor să deseneze pe asfalt, susţine, vineri, primarul Capitalei, Gabriela Firea, după ce pe reţelele de socializare au apărut astfel de informaţii, pe care edilul le califică drept “o intoxicare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei precizează că desenele pe asfalt sunt permise în parcurile administrate de către Primăria Capitalei prin ALPAB, iar informaţiile distribuite pe reţelele de socializare induc intenţionat în eroare opinia publică.

"Doresc să îi informez pe bucureşteni că nu este adevărat aşa ceva, nici poliţia locală, nici angajaţii ALPAB nu interzic copiilor să deseneze pe asfalt, este o înscenare, o intoxicare", susţine Firea.

Ea a mai spus că nu pune la îndoială mărturia unei mame, pe Facebook, referitoare la desenele de pe asfalt, ci a persoanei care a indus că ar fi vorba de o interdicţie.

"Pun la îndoială persoană care a făcut acest lucru, care a indus ideea că desenele sunt interzise, a fost cineva care a vrut să ne facă rău, adică un părinte să se plângă de activitatea primăriei. Este un lucru foarte important, că sunt dezinformări. Astfel de informaţii fac parte din planul de dezinformare şi intoxicare a populaţiei cu ştiri negative la adresa primarului general", a mai spus Firea. ​

O mamă a susţinut, recent, pe Facebook, că administraţia Parcului Herăstrău i-ar fi transmis că pentru desene pe asfalt este nevoie de aprobarea Primăriei Capitalei.

"Ne-am întors din parcul Herăstrău, unde copiii au vrut să deseneze cu creta. Un paznic ne-a spus că nu mai avem voie. Contrariată, am sunat la administraţia parcului şi am aflat că desenatul cu creta este o activitate în sine, parcul fiind gândit doar pentru plimbări, aşa că trebuie să facem un protocol de organizare de activităţi pe care să ni-l aprobe Primăria Capitalei. N-am avut suficiente abilităţi de convingere că e vorba de o cretă care se duce la prima ploaie. Doamna de la telefon mi-a spus că, deşi nu e lege, primăria nu ne mai dă voie cu creta pe asfalt în parc", este postarea care a circulat intens pe reţelele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.