Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunţat, la deschiderea Muzeului Copiilor din Bucureşti, că intrarea este gratuită până la finalul acestui an, iar de anul viitor va fi stabilit un preţ subvenţionat. Edilul a adăugat că valoarea investiţiei se ridică la 6 milioane de lei plus TVA, pentru amenajarea şi dotarea acestui spaţiu aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aici poţi găsi ceva interesant, educativ, relaxant dar şi de joacă. Acest spaţiu este dedicat copiilor şi mici, dar şi mari, din Bucureşti şi din întreaga ţară. Până la sfârşitul anului intrarea este gratuită. Vom face un studiu de piaţă şi de anul viitor va fi un preţ, dar subvenţionat, un preţ mic, un preţ suportabil pentru orice familie. De asemenea, aici pot fi organizate serbări din partea unor şcoli, dar şi petreceri”, a afirmat Gabriela Firea, marţi la evenimentul de inaugurare.

Ea a adăugat că „valoarea investiţiei este de 6 milioane lei plus TVA, asta însemnând amenajarea acestui spaţiu care este proprietatea Municipiului Bucureşti, cât şi amenajarea şi dotarea tuturor sălilor de muzeu”.

„Eu nu cred că suma este foarte mare, având în vedere că am avut mare grijă la buget”, a completat Firea.

Primarul general a prezentat şi sălile care compun Muzeul Copiilor.

„Avem şi o zonă dedicată, spre exemplu, pentru a îi învăţa pe cei mici să mănânce sănătos, un mini-studio de televiziune, un studio de radio, dacă aveţi această pasiune. De asemenea, o mini sală de operaţie unde puteţi să învăţaţi corpul uman şi care sunt principalele organe ale corpului uman, dar şi să învăţaţi cum să acordaţi primul ajutor. O sală de robotică pentru copiii ceva mai mari şi nu în ultimul rând nu putem să avem un Muzeu al Copiilor fără o sală de jocuri”, a mai spus Gabriela Firea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.