Angajaţii RADET îşi vor primi salariile chiar dacă ELCEN nu va ridica poprirea de pe cont, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, precizând că nu poate spune încă la ce soluţie s-a gândit, dar că nu este normal ca mii de oameni să rămână fără salarii din cauza unor ordine ministeriale din anii trecuţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriela Firea îi asigură pe angajaţii RADET că nu vor rămâne fără salarii, chiar dacă ELCEN îşi menţine decizia de a pune poprire de sută la sută pe contul Regiei.

"Îi asigur că voi găsi soluţii astfel încât, chiar dacă ELCEN ne-a notificat că nu va ridica poprirea şi contul va fi blocat sută la sută, ei îşi vor primi salariile. Nu pot să spun în acest moment la ce soluţie m-am gândit, dar nu este normal ca mii de oameni să rămână fără salarii. Ei nu au nicio vină că ani de zile au fost ordine guvernamentale, ordine ministeriale, chiar în 2009 - 2010, prin care s-a dispus ca, din datoria RADET către ELCEN, să se oprească întâi penalităţile şi abia, ulterior, peste ani de zile, factura principală. A fost discriminatoriu din punct de vedere economic, a pus în dificultate RADET faţă de ELCEN, fiind în imposibilitatea de a-şi plăti factura de bază”, a spus primarul general al Capitalei.

Ea a adăugat că, mai mult decât atât, ani de zile a fost o diferenţă foarte mare între momentul în care RADET trebuia să plătească factura către ELCEN şi momentul în care primea bani pe facturi de la populaţie şi de la alte instituţii, acumulând în fiecare lună datorii din penalităţi.

Edilul a spus că nu se pot rezolva, în două, trei luni de zile, toate problemele economice restante de zeci de ani.

Primarul Gabriela Firea a anunţat că Primăria Capitalei a primit, luni, o notificare, din partea ELCEN, conform căreia poprirea de 100 la sută pe conturile RADET nu va mai fi ridicată în această lună, prin urmare, nu se vor putea plăti salariile angajaţilor regiei de termoficare şi nu se vor putea face pregătirile pentru sezonul rece.

Ea a mai precizat că Primăria Capitalei a plătit subvenţia la zi către RADET, dar nu poate plăti, în câteva luni, către ELCEN, întreaga datorie istorică, în valoare de 268 de milioane de lei, pentru că asta ar însemna blocarea bugetului municipalităţii.

"Aseară (luni, n.r.) am primit o notificare - atât noi, la PMB, cât şi RADET, din partea ELCEN - cum că în această lună nu se va mai ridica poprirea nici pentru acest procent de 30 la sută asumat, din toate încasările pe care le are RADET - atât din sursă PMB, prin plata subvenţiei, cât şi prin plata facturilor de către populaţie şi celelalte instituţii. Prin urmare, în această lună, practic, dacă se menţine textul notificării de aseară din partea ELCEN, RADET ar trebui să nu mai primească salariile. Un lucru care - vă daţi seama - ar fi imposibil de acceptat într-o economie normală", a spus Gabriela Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.