Monitorizarea valorilor de poluare de la groapa de gunoi din nordul Capitalei se va face şi la ore din afara programului de lucru al funcţionarilor publici, după ce reprezentanţii Gărzii de Mediu au sesizat că producţia este oprită în intervalul în care s-ar putea face verificări, a anunţat, miercuri, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul general al Capitalei a spus că, în urma discuţiei pe care a avut-o cu autorităţile responsabile în cazul poluării din nordul Bucureştiului, s-a stabilit că este necesară realizarea unor monitorizări şi a unor măsurători obiective, deoarece cetăţenii reclamă faptul că dimineaţa, seara şi în weekend aerul este de nerespirat şi există o poluare sesizabilă.

"Există şi aici o mică controversă, în sensul că se presupune că ar fi doi poluatori, dar din măsurătorile realizate de Garda de Mediu doar unul ar fi cel învinuit. În perioada următoare, măsurătorile vor fi făcute la orele la care sunt semnalate de cetăţeni pentru că reprezentanţii Gărzii de Mediu mi-au semnalat faptul că se ocoleşte producţia în timpul programului de lucru al funcţionarilor de la agenţiile de mediu. Cu alte cuvinte, se foloseşte perioada de dimineaţa, seara şi în weekend, atunci când nu ar putea să vină un control inopinat", a spus Firea.

Edilul Capitalei a adăugat că nu vrea să acuze pe nimeni până nu are toate probele. "Nu vrem să intrăm în niciun litigiu cu nicio societate comercială, ceea ce ne dorim este să înlăturăm sursa de poluare. Săptămâna viitoare vom avea o nouă întâlnire, iar monitorizările vor fi făcute la alte ore decât cele din programul unui funcţionar", a mai spus primarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.