Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat, marţi, Guvernului să intervină pentru reglementarea tarifelor la asigurările auto obligatorii, astfel încât protestele transportatorilor, care au blocat inclusiv Şoseaua de Centură a Capitalei, să nu ia amploare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Fac un apel către Guvern să se implice în această problemă a transportatorilor, pentru că aglomerarea şoselelor poate duce, în ultimă instanţă, la blocarea unui întreg oraş. Fără discuţii, fără măsuri clare de reglementare a RCA, aceste proteste vor continua în detrimentul tuturor", spune Gabriela Firea.

Primarul Capitalei susţine că este necesar ca părţile implicate să se aşeze la masa negocierilor, mai ales că pe 15 septembrie, la câteva zile de la începerea şcolii, a fost anunţat un protest general.

"Am înţeles că au fost blocate şoselele de centură din marile oraşe, şi că, mai mult decât atât, ar avea loc un protest general în data de 15 septembrie, la doar câteva zile de la începerea şcolii şi când traficul va fi oricum, îngreunat. Este o situaţie dificilă, atât pentru transportatori, care am înţeles că sunt copleşiţi de noua valoare a RCA-ului, cât şi pentru ceilalţi şoferi care nu pot ajunge la serviciu, acasă, la grădinţe, şcoli", arată Gabriela Firea. 

Circulaţia rutieră a fost blocată, luni, mai multe ore, de camioane, pe Şoseaua de Centură a Capitalei, ca urmare a unui protest al transportatorilor. 

Mai multe federaţii ale transportatorilor protestează, în fiecare zi de luni, între orele 10 şi 12, pe şoselele de centură ale marilor oraşe din ţară, faţă de scumpirea poliţelor RCA.

Nemulţumiţi de deciziile de până acum ale autorităţilor transportatorii din România pregătesc un protest la nivel naţional în 15 septembrie.

Un raport publicat, pe 1 septembrie, de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), care supraveghează şi piaţa asigurărilor, arată că preţul mediu al unei poliţe RCA pentru camioanele cu masa mai mare de 16 tone a fost în iulie de 10.704 lei, cu 121% peste nivelul înregistrat în al doilea trimestru din 2015, de 4.843 lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.