Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţii (CREART) al municipiului Bucureşti a cerut deblocarea unei sume de 50.000 de euro pentru organizarea unui concert al trupei pe care a avut-o Michael Jackson, a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea, care s-a întrebat "cum poate, o instituţie care organizează evenimente tradiţionale, strămoşeşti să investească, să intre în parteneriat cu o companie care aduce un concert Michael Jackson”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Săptămâna trecută am fost apelată să dau o aprobare pentru ca această instituţie să intre în parteneriat cu o agenţie de impresariat care organizează concertul trupei Michael Jackson. Primăria să plătească 50.000 de euro, prin CREART, acestui organizator de evenimente. Eveniment aprobat de fostul consiliu general şi suma fiind deja virată în bugetul CREART de 50.000 de euro. Evident, mi-am pus întrebarea «cum poate o instituţie care organizează evenimente tradiţionale, strămoşeşti să investească, să intre în parteneriat cu o companie care aduce un concert Michael Jackson?»”, a declarat primarul general al Capitalei într-o conferinţă de presă.

Gabriela Firea a spus că le-a comunicat reprezentanţilor CREART că, dacă ei consideră că este legal să finanţeze un astfel de proiect, să o facă, însă ea nu va semna nimic.

Primarul general s-a întrebat dacă nu ar fi vorba şi despre o discriminare prin finanţarea concertului trupei lui Michael Jackson în detrimentul altor concerte.

Potrivit descrierii de pe site-ul oficial, CREART – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie este un serviciu public aflat în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, înfiinţat în 1957. CREART "are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse şi servicii culturale diverse: festivaluri naţionale şi internaţionale, concursuri, expoziţii, târguri, seminarii, concursuri de educaţie civică, ateliere de creaţie cultural-artistică".

"CREART militează pentru identificarea rădăcinilor culturale, dincolo de mode şi timp sau de asaltul comercialului. De aceea, propunem publicului readucerea în centrul atenţiei sale a firescului, a frumosului, a tradiţiei prin petrecerea unui timp de calitate. Un loc aparte în activitatea CREART îl ocupă programele care, prin conţinut şi desfăşurare, vizează latura educativ-formativă şi cercetarea”, se arată în descrierea făcută pe site-ul instituţiei din subordinea Primăriei Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.