Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, că municipalitatea a solicitat şi a obţinut de la Guvern, prin Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Finanţe, buget pentru angajarea unui număr de 230 de medici şi asistenţi în cabinetele medicale din unităţile şcolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este primul an în care Capitala a obţinut sprijin de la Guvern prin Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Finanţe. Am obţinut buget pentru cei 230 de medici şi asistenţi de la medicina şcolară pentru unităţile de învăţământ din Capitală. De un an de zile am bătut la porţile Guvernului, am vorbit cu toţi foştii miniştrii şi prim-miniştrii şi nu am reuşit rezolvarea acestei probleme decât acum. Cu câteva zile în urmă, practic, bugetul destinat angajării medicilor şi asistenţilor pentru cabinetele de medicină şcolară din Capitală s-a rezolvat”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul Comandamentului pentru pregătirea începerii anului şcolar organizat la Primăria Capitalei.

Firea a precizat că problema nu era lipsa de cabinete medicale, ci lipsa medicilor din şcoli. "Era un minus foarte mare”, a subliniat ea.

La Comandamentul pentru pregătirea începerii anului şcolar au participat, alături de Gabriela Firea, primarii sectoarelor Capitalei şi reprezentanţi ai Inspectoratului şcolar Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.