Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că a verificat stadiul proiectului de supralărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză. Proiectul noii şosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Lucrările la obiectivul de investiţii Supralărgire Şoseaua Fabrica de Glucoză avansează! Încă un proiect relansat în mandatul meu, după ce, anterior, a stagnat timp de 6 ani! Am verificat stadiul proiectului de supralărgire a Şoselei Fabrica de Glucoză. Lucrările au avansat în ultimele luni. Pana cum, 70% dintre reţelele edilitare au fost relocate şi modernizate. Este vorba despre cel mai important obiectiv de investiţii din zona de nord, care face parte dintr-o serie de de proiecte de infrastructură integrate, pe care le realizăm pentru a fluidiza traficul în Capitală pe traseul nord-sud”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Primarul Capitalei precizează că acesta este un alt proiect deblocat de actuala administratie: „deşi iniţiat în anul 2010, proiectul a stagnat mulţi ani, dar în primul an de mandat am reuşit să rezolv tot ce a împiedicat atâţia ani semnarea contractului”.

Ea spune că proiectul a fost modificat şi actualizat, pentru a fi adus la zi, întrucât este o zonă cu o rapidă dezvoltare imobiliară, în care funcţionează multinaţionale şi care s-a aglomerat semnificativ în ultimii ani.

Firea menţionează că pe parcursul realizării lucrărilor a suplimentat echipajele de poliţie locală, pentru a asigura fluidizarea traficului.

Gabriela Firea precizează stadiul lucrărilor la acest moment:

În acest moment, lucrările pentru ridicarea zidului de sprijin al noii artere de circulaţie sunt aproape finalizate. Se lucrează în continuare la viitoarea canalizare pluvială, iar relocarea stâlpilor de electricitate este aproape finalizată.

Pe tronsonul cuprins între Calea Floreasca şi strada Barbu Văcărescu a fost finalizat zidul de sprijin, a fost realizată decopertarea pe jumătate din lungime, iar umplutura cu balast a ajuns la peste 40%. De asemenea, au fost finalizate umpluturile la cotele de fundare şi drenurile aferente zidurilor de sprijin.

FOTO: Facebook Gabriela Firea
FOTO: Facebook Gabriela Firea

În ceea ce priveşte tronsonul dintre strada Barbu Văcărescu şi Şoseaua Petricani, constructorul a luat decizia reproiectării, cu costuri minime de expropriere şi execuţie, a intersecţiei din zona străzii Chefalului.

Au fost finalizate toate demolările, iar zidul de sprijin este ridicat în proporţie de peste 85%. Pe sensul închis circulaţiei auto au fost efectuate decopetări, săpături în vederea permiterii accsului la reţele, umpluturi la cotele de fundate şi au fost începute lucrările pentru realizarea drenurile aferente zidurilor de sprijin.

Relocarea reţelelor de utilităţi publice continuă. Într-un stadiu avansat se află lucrările la reţeaua de apă şi canalizare, dar şi la reţeaua de gaze naturale.

Proiectul noii şosele presupune lărgirea la 4 benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 km lungime, între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Intersecţiile pe care Şoseaua Fabrica de Glucoză le traversează vor fi reconfigurate şi va fi realizată racordarea la sensul giratoriu din zona Autostrăzii A3. De asemenea, vor fi amenajate noi spaţii verzi, iar iluminatul stradal va fi modernizat. 
Proiectul prevede şi amenajarea de parcări, a două drumuri colectoare şi semaforizare pe anumite segmente.

Dirigenţia de şantier este realizată de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.