Filmul de prezentare a judeţului Timiş, din punct de vedere turistic, cultural şi gastronomic, realizat de cunoscutul producător Charlie Ottley, va fi difuzat de postul de televiziune BBC. Producţia a costat 25.000 de lei, iar difuzarea pe postul de televiziune BBC implică suma de 10.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Clipul promovează turismul, cultura şi gastronomia din Timişoara şi din întreg judeţul într-un video de 8 minute şi într-un altul rezumat, de 1 minut. Acesta este realizat în contextul programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023.
 
 
Prezentarea filmului este făcută atât în limba română, cât şi în engleză, iar clipul de 1 minut va fi difuzat timp de 6 săptămâni pe postul de televiziune BBC din Marea Britanie, alături de alte materiale video realizate în mai multe zone reprezentative ale României.
 
„Am semnat un contract de promovare cu BBC, pentru 6 săptămâni de difuzare a clipului de 1 minut. Contractul, în valoare de 10.000 de euro, se va încheia în data de 15 ianuarie 2023. Acesta nu este singurul astfel de contract de promovare, vor urma şi altele. Va fi cea mai mare campanie de promovare a României în Occident”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreşedinte al CJ Timiş, luni, într-o conferinţă de presă.
Ottley declara în luna iulie că speră să promoveze acest film de prezentare pe BBC World.
”Aş vrea de asemenea să adaug că sperăm să colaborăm cu voi să strângem fonduri pentru a duce acest film pe BBC World. Vom încerca să mergem la un târg mondial de turism, la Londra în octombrie. Avem filme frumoase despre alte regiuni şi vom avea un film frumos şi despre Timiş şi sperăm să putem convinge ghizi de turism şi agenţii să vină pentru că turismul în România a fost lovit foarte greu pentru că oamenii nu înţeleg că suntem parte a NATO şi e puţin probabil să fim invadaţi prea curând de Rusia. Au fost anulate excursii anul acesta, s-au pierdut locuri de muncă, companii s-au prăbuşit, pentru că am avut COVID şi acum a mai venit şi lovitura cu războiul din Ucraina. Trebuie să promovăm puternic România pentru 2023 pentru ca turiştii să vină aici şi noi vom face tot  ce putem alături prietenii şi partenerii noştri să reuşim asta”, a declarat Charlie Ottley.
”Este mult mai uşor să ajungi de aici în alte zone ale României decât să stai 3 ore pe Valea Prahovei, de exemplu. Este o comoară cu adevărat nedescoperită a României”, a declarat atunci Charlie Ottley.
Întrebat ce lipseşte în Timişoara, jurnalistul a precizat că lipsesc luminile din parcuri.
În timpul filmărilor, Ottley a fost tâlhărit într-un parc de doi băieţi şi o fată, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, fiindu-i furate o dronă şi alte echipamente de filmare
 
Drona a fost recuperată, iar jurnalistul a anunţat că doreşte să le ofere o şansă la viaţă copiilor care i-au furat echipamentele de filmare dintr-un parc din Timişoara şi că îi va invita să asiste la filmările documentarului Flavours of Romania pentru a-i inspira în acest fel. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.