Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a adresat, joi, un îndemn către toţi cei care vor participa la protestul din 10 august să facă acest lucru „în mod paşnic, în mod legal” şi a dat asigurări că noul comandant al Jandarmeriei are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect şi transparent desfăşurarea evenimentelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îi îndemn pe toţi cei care vor participa la manifestaţiile din 10 august să o facă în mod paşnic, să o facă în mod legal”, a spus Mihai Fifor într-un briefing alături de premierul Viorica Dăncilă.

Fifor a adăugat că este categoric un drept fundamental al cetăţeanului de a protesta, „un drept pe care îl respectăm”.

„Sunt absolut convins că noul comandant al Jandarmeriei Române, generalul Florea, are capacitatea de a gestiona în mod cât mai corect, în mod transparent, în mod legal şi fără incidente, desfăşurarea evenimentelor”, a mai declarat ministrul.

Peste 500 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe 10 august 2018, la amplul protest antiguvernamental, când forţele de ordine au intervenit pentru evacuarea Pieţei Victoria şi aproape 800 de plângeri împotriva Jandarmeriei au fost depuse la Parchetul General. Ancheta privind violenţele nu a fost finalizată. 

La un an, un nou protest este anunţat sâmbătă, 10 august, de la ora 16.00, în Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.