A 61-a ediţie a Festivalului ”Sâmbra Oilor” se va desfăşura duminică pe Dealul Huta-Certeze din judeţul Satu Mare, poliţia anunţând că traficul greu va fi deviat în zonă, până la ora 16.00

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Infotrafic, în intervalul 8:30-16:00, în judeţul Satu Mare, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone va fi deviată de pe DN19 Livada - Certeze - Sighetu Marmaţiei, pe ruta DN1C Livada - Seini - Baia Mare, DN18 Baia Mare - Sighetu Marmaţiei.

În zona dealului Huta-Certeze se desfăşoară sărbătoarea „Sâmbra Oilor”. Din acest motiv, este de aşteptat ca circulaţia să se desfăşoare îngreunat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, în parteneriat cu Instituţia Prefectului, Primăria şi Consiliul Local Certeze, Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oaş şi Casa de Cultură Negreşti Oaş, organizează duminică, de la ora 12:00, cea de-a 61- a ediţie a Festivalului „Sâmbra Oilor”, pe dealul de la Huta Certeze şi Moişeni.

„Sâmbra Oilor” reprezintă cea mai mare sărbătoare câmpenească legată de ocupaţia tradiţională a păstoritului, care se desfăşoară anual în luna mai şi simbolizează venirea primăverii şi ieşirea oilor la păscut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.