Salvamontiştii din Argeş au relatat pe pagina de Facebook discuţia cu o femeie care solicita ajutor pentru a-şi recupera telefonul mobil scăpat la coborârea de pe Vârful Negoiu, ei adresând un apel celor care au derapat cu maşina dar nu sunt răniţi, celor care îşi pierd telefonul sau celor care vor să reclame că ”a picat netul în cabană” să nu sune la Salvamont, pentru că ar putea ţine linia ocupată pentru un caz cu adevărat grav.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 ”Din ciclul "Hai să ne distrăm împreună!" 
 Apel direct, astăzi... o voce feminină, plăcută, vioaie. 
 "- Bună ziua, mă numesc .... şi aş dori să vă cer ajutorul. Va rog să mă ascultaţi..." Mă încordez şi mă gândesc cine e de serviciu, pe cine ştiu că e disponibil azi... 
 "- Am urcat ieri pe Negoiu, prin Strunga Dracului." Ups, îmi zic, colegii de la Negoiu ar fi mai aproape, până ajung cei din Cota 2000 şi Bâlea Lac. 
 "- La coborâre, am scăpat telefonul pe un valcel lateral" Ei, şi? Îmi zic... "Care ar fi şansele să îl recuperez? Ştiţi, am informaţii foarte importante pentru mine în acel telefon!". Nu-mi vine să cred... 
 "- Zero, niciuna!" zic eu. 
 "- Da, dar să ştiţi că i-am găsit carcasa, deci e pe acolo!" 
 "- Îmi pare rău, noi salvăm oameni, nu căutăm telefoane într-un valcel înzăpezit, sub Negoiu. Acul în carul cu fân e nimic faţă de ce vreţi dumneavoastră!" 
 "- Nici dacă plătesc?" 
 "- Puteţi plăţi un ghid montan ca să va însoţească până acolo. Noi nu căutăm telefoane contra cost..." 
 Vizibil dezamăgită, uşor enervată, mă salută şi închide”, este relatarea postată pe pagina Salvamont Argeş. 
 
 ”Morala: Dacă derapaţi cu autoturismul, dar nu sunteţi răniţi, dacă va pierdeţi telefonul, dacă pică netul la cabană, vă rugăm să nu apelaţi Salvamont. Aţi putea bloca linia pentru o alarmă reală. 
 Drum bun, în siguranţă, tuturor!”, este concluzia salvamontiştilor.
 
În răpunsuri la comentarii, ei confirmă că situaţia este reală şi povestesc şi o altă întâmplare.
”Nu am mai scris în povestioară, dar i-am explicat drei că avem un coleg de la Sibiu, care a murit încercând să recupereze o pereche de schiuri ale cuiva căruia i-a fost frică să coboare pe ele, după ce le urcase acolo. Cam aşa stă treaba... convorbirea a fost mai lungă, dar am vrut doar să arătăm o notă veselă”, scriu salvamontiştii.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.