Federaţia Tinerilor din Constanţa îi solicită premierului Mihai Tudose remanierea ministrului Tineretului, Marius Dunca, susţinând că acesta nu a rezolvat niciuna din problemele semnalate de către Federaţie şi nu a concretizat nicio măsură din programul de guvernare cu privire la tineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat, Federaţia Tinerilor din Constanţa, Asociaţia Elevilor din Constanţa şi Asociaţia Studenţilor din Constanţa au cerut marţi, prim-ministrului Mihai Tudose să propună revocarea domnului Dunca, după ce în urmă cu trei luni Federaţia Tinerilor nu fusese de acord cu menţinerea lui Marius Dunca la Ministerul Tineretului şi Sportului.

Federaţia Tinerilor din Constanţa spune că în aceste trei luni a avut mai multe întâlniri cu Marius Dunca şi alţi funcţionari din cadrul Ministerului pentru a rezolva probleme punctuale, dar niciuna dintre acestea nu a fost rezolvată.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“În concret, Legea tineretului nici acum nu este gata deoarece a primit foarte multe critici din partea ministerelor avizatoare. Mai mult, aceasta a fost trimisă la Consiliul Economic şi Social pentru a fi retrasă fiindcă se trimisese o formă neavizată. Totodată, această nouă lege nu rezolvă în niciun fel problemele tinerilor şi nici nu oferă măcar un cadru pentru rezolvare, fiind la fel de inutilă precum legea în vigoare (legea 350/2006). Aceasta nu respectă nici măcar Strategia de descentralizare”, se arată în comunicat.

Federaţia Tinerilor din Constanţa îi mai reproşează ministrului Marius Dunca că de la preluarea funcţiei nu poate justifica de ce nu este elaborat şi aprobat Regulamentul pentru  punerea în aplicare a Legii nr. 146/2002 privind fundaţiile pentru tineret, în lipsa acestuia nicio fundaţie pentru tineret din ţară nu poate funcţiona legal.

“Nu am văzut concretizată nicio măsură din programul de guvernare cu privire la tineri (nu s-au înfiinţat centre comunitare pentru tineret, nu s-au făcut demersuri în privinţa politicii locuirii pentru tineri, etc.). De exemplu, în Constanţa nu există niciun centru de orientare şi consiliere, conform Legii 333/2006, deşi este obligatoriu ca în fiecare judeţ să existe un astfel de centru în subordinea MTS/DJST”, a mai precizat sursa citată.

Federaţia Tinerilor din Constanţa apreciază că pentru aceste motive funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului ”depăşeşte competenţele politice şi manageriale ale lui Marius Dunca”, solicitând împreună cu Asociaţia Elevilor din Constanţa şi Asociaţia Studenţilor din Constanţa remanierea ministrului Marius Dunca.

“După 9 luni de exercitarea unei funcţii publice ar trebui să vină şi nişte rezultate. Din păcate pentru tinerii din România, rezultatele nu au apărut. Este anormal să menţii o persoană într-o funcţie publică dacă acesta nu duce la îndeplinire Programul de guvernare. Am solicitat prim-ministrului Mihai Tudose remanierea domnului Dunca”, a declarat preşedintele Federaţiei Tinerilor din Constanţa, Alexandru Bajdechi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.