Federaţia Sanitas solicită parlamentarilor să urgenteze reglementarea menţinerii în sistemul medical a angajaţilor care au contract de muncă încheiat doar pentru perioada stării de urgenţă şi de alertă, argumentând că, fără aceştia, spitalele se vor confrunta cu o criză suplimentară de personal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Starea de alertă generată de pandemia de COVID-19 se apropie de sfârşit? Ce se va întâmpla cu angajaţii din Sănătate care au contract de muncă încheiat doar pe perioada stării de urgenţă şi de alertă? Oamenii aceştia au spus ”prezent” când sistemul a avut nevoie de ei. Ce face sistemul acum cu ei?", arată reprezentanţii Sanitas, marţi, într-o postare pe Facebook.

Sindicaliştii adaugă că au făcut demersuri, încă din vara anului 2021, pentru reglementarea acestei situaţii, însă "schimbările politice au trimis în plan secundar problemele acestor salariaţi care au intrat în lupta cu pandemia atunci când sistemul sanitar era aproape de colaps".

"Actualii guvernanţi şi parlamentari trebuie să urgenteze reglementarea menţinerii acestor colegi în sistem, altfel spitalele se vor confrunta cu o criză suplimentară de personal! Faptul că proiectul de Lege privind reglementarea statutului personalului contractual care, în perioada stării de alertă, a fost încadrat pe perioadă determinată a fost adoptat de Senat, urmând să ajungă foarte curând în dezbaterea Camerei Deputaţilor este un semn bun, dar trebuie categoric urgentate procedurile", afirmă reprezentanţii Sanitas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.