Federaţia Sanitas anunţă, joi seară, că în şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Muncii a fost avizat negativ proiectul care impune vaccinarea angajaţilor din asistenţa socială pe banii proprii. ”Împovărează financiar angajaţii din sistem şi conduce, de fapt, la impunerea vaccinării”, au transmis sindicaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, în sedinţa Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Muncii, sindicatele şi patronatele au dat AVIZ NEGATIV proiectului de O.U.G. care intenţiona să impună angajaţilor nevaccinaţi din asistenţă socială testarea săptămânală anti-COVID pe bani proprii. Reprezentanţii Sanitas participanţi la această discuţie au subliniat că nu vor fi niciodată de acord cu punerea în aplicare a unui act normativ care împovărează financiar angajaţii din sistem şi care conduce, de fapt, la impunerea vaccinării”, au transmis, joi seară, reprezentanţii Sanitas.  

Potrivit acestora, ”Guvernul României trebuie să rezolve problema creşterii ratei de vaccinare prin metode stimulative şi nicidecum prin condiţionări ori constrângeri”.  

”Ne exprimăm speranţa că avizul negativ unanim de astăzi al sindicatelor şi patronatelor va convinge Ministerul Muncii să retragă proiectul de O.U.G. din circuitul de avizare şi să renunţe la această iniţiativă incorectă, inechitabilă faţă de angajaţii din asistenţă socială, care încalcă drepturile fundamentale ale oricărui cetăţean dintr-un stat democratic”, au mai transmis sindicaliştii.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.