Federaţia Sanitas a creat, în cadrul Departamentului profesional, o comisie a medicilor, care îşi propune să aducă medicii înapoi în ţară, prin îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, să fie parte la Legea salarizării unitare şi la Legea medicului, pe care ministrul Sănătăţii a spus că şi-o doreşte până la sfârşitul anului, a anunţat, miercuri, Leonard Bărăscu, preşedintele Federaţiei Sanitas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Sanitas are 102.000 membri, dintre care între 6-8.000 sunt medici, a precizat Leonard Bărăscu.

"Avem cam 6-8 la sută medici. Numărul lor creşte tocmai pentru că organizaţia este una cu tradiţie şi care cunoaşte problemele întregului sistem. Acestă comisie se doreşte a fi un partener al tuturor structurilor şi instituţiilor care au în comun activitatea sistemului sanitar, grija faţă de angajaţii din sănătate", a mai spus Bărăscu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Sanitas, Iulian Pope, a spus că feedback-ul pacientului este un document la care nu au fost consultaţi medicii, dar nici altcineva din sistem, de aceea susţine ideea Colegiului Medicilor din România privind realizarea în comun a unui astfel de document.

"Credem că trebuia o largă consultare. Pare aşa, ca o prigoană a angajaţilor din sistemul sanitar", a adăugat Iulian Pope.

El a mai spus că două dintre priorităţile noii comisii sunt ca medicii să fie respectaţi şi să fie redus exodul doctorilor.

Şi preşedintele Uniunii Sindicale Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, spune că în organizaţie sunt mulţi medici, de aceea se constituie ca parteneri importanţi în elaborarea şi promovarea legilor în domeniu şi a legii  medicului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.