Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane cere, vineri seară, premierului Cîţu ”un plan sau o soluţie prin care societăţile naţionale de transport feroviar să poată fi salvate de la faliment”. Lucrătorii feroviari reclamă că situaţia este mult mai gravă decât o arată rapoartele oficiale, iar fără o infuzie de capital şi fără un plan clar de restructurare se poate ajunge la ”un colaps generalizat al industriei feroviare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Stimate domnule Prim-ministru,

Vă rugam, în numele celor peste 30.000 de lucrători feroviari pe care Federaţia noastră sindicală îi reprezintă, să identificaţi un plan sau o soluţie prin care societăţile naţionale de transport feroviar să poată fi salvate de la faliment. Situaţia este cu mult mai dificilă decât este prezentată de rapoartele pe care le primiţi în analiză. Oamenii sunt la capătul puterilor, iar speranţa că la calea ferată lucrurile se pot schimba în bine aproape că a dispărut. Fără o infuzie de capital consistentă şi susţinută de un plan coerent de redresare economică este foarte posibil că în următoarele 12 luni să asistăm cu toţii la un colaps generalizat al industriei feroviare, a transmis, vineri seară, Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane.

Lucrătorii feroviari apreciază că ”atâta vreme cât va exista o ultimă şansă de salvare aceasta trebuie corect şi la timp exploatată”.

”Noi ceferiştii, am spus acest lucru în ultimii 10 ani de zile, suntem pregătiţi să muncim mai mult şi mai bine, dar ne dorim să avem alături de noi instituţii puternice şi management performant care să implementeze reforme autentice în favoarea oamenilor, a companiilor şi statului, nu împotriva noastră, a tuturor. Vă rugăm să acordaţi ultima şansă la supravieţuire căii ferate şi vă asigurăm de totala noastră colaborare şi de angajamentul nostru de contribui proactiv la un plan coerent de redresare economică. Finanţaţi calea ferată, domnule prim-ministru. Altfel, lucrurile vor degrada definitiv şi ireversibil, iar falimentul căii ferate va scutura din temelii întreaga economie românească”, au mai transmis ceferiştii.

Aceştia îi solicită premierului o întrevedere.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.