Faleza Mangalia - Saturn va fi modernizată cu fonduri europene, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 23 de milioane de lei. Proiectul prevede refacerea zonei pietonale şi a iluminatului public, dar şi amenajarea unui spaţiu verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, primarul municipiului, Cristian Radu, a semnat, miercuri, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud - Est (Brăila), contractul cu finanţare europeană destinată modernizării falezei Mangalia-Saturn.

Proiectul denumit "Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului" are o valoare totală de aproximativ 23 de milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7. Proiectul vizează reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanţă de doi kilometri, prin refacerea integrală a zonei pietonale şi a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spaţiu verde şi vor fi create alei de acces, a precizat sursa citată.

Toate zonele care au diferenţe de nivel şi sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin.

"Pentru revitalizarea staţiunilor turistice din sudul litoralului, administraţia publică locală a conceput un program de reabilitare a acestora, astfel încât toate staţiunile Mangaliei să fie cât mai atractive pentru primirea turiştilor. În urmă cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleză a oraşului, iar acum, acest proiect vine în completarea investiţiilor realizate de municipalitate pentru ca staţiunile noastre să devină destinaţiile de vacanţă preferate în rândul turiştilor români şi străini”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

În prezent, Primăria Mangalia are în implementare alte proiecte europene care vizează reabilitarea infrastructurii turistice. Unul dintre acestea se referă la dezvoltarea turistică în staţiunea Saturn, dar şi cel de modernizare a staţiunii Neptun-Olimp, aflat în faza precontractării. De la începutul acestui an, au fost semnate alte două proiecte cu fonduri UE privind reabilitarea unei biserici din oraş-monument istoric, respectiv cel de modernizare a centrului vechi din Mangalia, realizat printr-un program transfrontalier româno-bulgar. În curând, urmează să fie semnat contractul de reabilitare a tramei stradale, pe aproximativ 20 de străzi din municipiul Mangalia, în parteneriat cu Primăria Balcik, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.