Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a anunţat că toate proprietăţile municipiului vor fi vândute de acum înainte doar după aprobarea Consiliului Local, numai prin licitaţie, plata urmând să se facă integral, iar de ducerea la îndeplinire a vânzărilor se va ocupa o comisie formată din 11 persoane, printre care şi cinci consilieri de la toate partidele reprezentate în CLM.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decebal Făgădău a declarat, luni, într-o conferinţă de presă organizată după şedinţa Consiliului Local Municipal, că CLM se va pronunţa şi asupra condiţiilor de vânzare.

“O schimbare de principii, de fundament, dacă vreţi, modul în care se vor vinde proprietăţile municipiului. Începând de astăzi, toate vânzările vor fi aprobate doar de Consiliul Local, dispar mandatele speciale pentru RADET, RATC, Confort Urban, Ecosal samd, rămân doar cele stabilite prin lege, ANL-uri, Legea 112, dar în rest, orice se vinde, doar de către Consiliul Local. El se pronunţă asupra oportunităţii şi asupra condiţiilor de vânzare”, a afirmat primarul.

El a mai spus că totul se va vinde prin licitaţie, iar plata se face integral către către municipiu.

“Totul se vinde prin licitaţie. Plata se face integral către municipiu, nu în rate, nu eşalonat, nu transferând un risc de insolvenţă către oraş. De ducerea la îndeplinire a vânzărilor se va ocupa o comisie formată din 11 oameni, cinci consilieri locali - doi PSD, doi PNL, unul PMP şi şase funcţionari din cadrul aparatului de specialitate al primarului. Consiliul local va aproba dacă se vinde, la ce preţ se vinde, în ce condiţii se vinde”, a precizat Decebal Făgădău.

Consiliul Local Municipal a aprobat în cadrul şedinţei de luni proiectul de hotărâre privind aprobarea componenţei şi a regulamentului de organizare şi funcţionare a comisiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.