Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, spune că municipiul este pe locul patru într-un clasament al cazurilor de coronavirus la nivel naţional, iar Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis să înăsprească măsurile pentru a preveni răspândirea Covid-19, printre acestea aflându-se dezinfecţia străzilor, a trotuarelor şi a zonelor aglomerate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decebal Făgădău a anunţat, luni seară, mai multe măsuri luate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere că municipiul se află pe locul patru într-un top al cazurilor de coronavirus. 

“Suntem pe locul 4 într-un clasament nefericit al cazurilor declarate pozitive. Am convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi am luat câteva hotărâri importante.  Vom aloca, de îndată, aşa cum am facut şi până acum , toate sumele necesare Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Indiferent de votul politic este important să dăm bani acestui spital pentru că este vorba despre semenii noştri. Începând de marţi dimineaţă, la ora 08.00, vom începe dezinfecţia străzilor, a trotuarelor, a zonelor aglomerate şi a spaţiilor destinate călătorilor, pentru a creşte gradul de curăţenie şi a stopa răspândirea acestui virus”, a anunţat primarul Constanţei.

El a mai spus că tot de marţi, 17 martie, după ce este ridicat gunoiul din platformă, vor veni echipe de voluntari care vor face o dezinfecţie a zonei cu substanţă pe bază de clor.

“Fac un apel către preşedinţii asociaţiilor de proprietari, către administratorii de bloc, ca în toate scările în care există tubulatură, ghenă de gunoi, să facă pe cât posibil exact acelaşi lucru. Să menţină curăţenia, igiena, folosind material dezinfectante”, a explicat edilul.

Decebal Făgădău a mai spus că Primăria împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean pune la dispoziţie platforma gratuită www.24edu.ro, unde toţi profesorii, elevii si parinţii vor avea acces. Cadrele didactice, elevii şi părinţii vor avea conturi cu care vor accesa atât platforma, cât şi aplicaţiile gratuite (IOS şi ANDROID): 24eduprofesor şi 24eduparinte. Profesorii vor putea să îşi încarce singuri lecţiile, atât în format text, cât şi video. Platforma are şi o bibliotecă virtuală de peste 2.000 de volume.

Primarul Constanţei mai spune că în cadrul Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă s fost luată o măsură privind persoanele singure şi vulnerabile.

“Împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială, căreia i-am pus la dispoziţie toate sumele de bani necesare pentru a implementa acest program, vom avea echipe în teren care vor face cumpărăturile în locul dumneavoastră şi vă vor oferi asistenţă. De asemenea, punem la dispoziţia persoanelor vulnerabile un numar de telefon NONSTOP - 0737.55.22.70, la care ne puteţi solicita ajutorul”, a precizat Decebal Făgădău.

El a ţinut să transmită sănătate celor bolvani şi a mulţumit personalului medical şi voluntari.

“Vreau să transmit multă sănătate celor bolnavi, să mulţumesc din suflet medicilor, personalului medical şi voluntarilor. Toţi avem exact aceeaşi putere în aceste momente. Este extrem de important să păstrăm igiena, să luăm toate măsurile ce ne sunt indicate şi, mai ales, să evităm toate deplasările inutile. Vă recomand din suflet, staţi acasă!”, a mai spus Decebal Făgădău.

În judeţul Constanţa au fost confirmate 11 cazuri de coronavirus, 43 de persoane sunt în carantină, iar aproape 900 în autoizolare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.