Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a anunţat că în şedinţa Consililui Local de luni a fost alocată suma de cinci milioane de lei pentru unităţile de învăţământ din municipiu. Edilul a precizat că din partea Guvernului au fost primite doar promisiuni, nicio măsură concretă, nici tablete, nici măşti, nici proceduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni, consilierii locali au votat astăzi amendamentul propus de primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău prin care cinci milioane de lei au fost alocaţi către unităţile de învăţământ din municipiu, pentru ca şcoala să înceapă în siguranţă pentru copii şi cadre didactice.

“Din luna martie, din partea guvernului am primit doar promisiuni, nicio măsură concretă, nu tablete, nu măşti, nu proceduri, nimic. Totul a fost aruncat pe seama părinţilor, a dascălilor şi a primarilor. Astăzi, cele 5 milioane de lei vor merge către unităţile de învăţământ, pentru a deschide anul şcolar, aşa cum am făcut în fiecare an, în condiţii cât mai bune. Asta nu însemnă că îi vom absolvi pe cei de la centru. Eu personal îi consider responsabili pentru fiecare copil constănţean care s-ar putea îmbolnăvi. Responsabilitatea s-a aruncat la părinţi, la profesori şi la primari să le rezolve pe toate.  Este greşit. Noi nu aşteptăm nimic de la centru, noi în fiecare an am luat măsuri împreună. Vreau să le mulţumesc directorilor unităţilor şcolare”, a spus primarul Constanţei.

El a menţionat că în municipiu sunt 69 de şcoli plus 30 de unităţi arondate în sistemul public şi 35 de unităţi de învăţământ în sistemul privat.

Decebal Făgădău a mai afirmat că trebuie găsite soluţii adaptate de la şcoală la şcoală, soluţia fiind la nivel local.

”An de an ne-am descurcat de unii singuri. Vreau să transmit un mesaj de încredere către cele 3 mii de cadre didactice, doamne educatoare, învăţătoare, profesori: am încredere deplină în dumneavoastră şi mă gândesc cum să luăm împreună cele mai bune măsuri astfel încât şi dumneavoastră să fiţi în siguranţă, dar şi copiii noştri. Am un mesaj special şi pentru părinţii celor peste 45 de mii de copii care merg în grădiniţele, liceele şi şcolile constănţene. Acest guvern ne-a abandonat. Trebuie să discutăm împreună de la egal la egal, împărtăşind soluţii cu dascălii. Este un an dificil. Trebuie să găsim soluţii adaptate de la şcoală la şcoală, soluţia este la nivel local, nu la nivel central, aşa ne-au arătat cei de la Bucureşti. Sunt convins că prin cele 5 milioane de lei alocate de astăzi şi cele peste 32 de mii de pachete cu rechizite oferite an de an, consecvent, vom găsi împreună soluţii astfel încât să fie mai bine şi mai sigur pentru viitorul copiilor noştri”, a mai afirmat Făgădău.

El a precizat că îi invită pe directorii unităţilor de învăţământ să depună documentele necesare pentru achiziţionarea a tot ceea ce consideră esenţial pentru buna desfăşurare a activităţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.