Şeful DSU, Raed Arafat, a declarant, vineri seară, că unui pompier îi este cu atât mai greu să intervină, având în vedere echipamentul de protecţie, iar pentru aceasta este nevoie de de hidratare. Arafat s-a referit la imaginile cu pompierii istoviţi în urma intervenţiei la Petromidia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sa nu uităm că pompierul nu este expus doar căldurii din afară, pompierul, când intrevine în focar, el este îmbrăcat şi cu echipamente de protecţie care şi ele îl fac să transpire şi să aibă o muncă destul de grea. De asta e necesar apă continuu, să dai pompierilor să bea când lucrează, mai ales dacă stau un timp îndelungat”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seara.

Secretarul de stat a adăugat că acest echipament este singura modalitate de protecţie a unui pompier.

”Şi aici nu a fost o problemă să se asigure apă pentru efectivele care au fost, însă, clar, echipamentul  pompierului este unul special şi care este greu de purtat, dar e singura modalitate prin care pompierul se poate proteja, dacă se mai întâmplă ceva cât timp lucrează acolo”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai afirmat că a fost alături de pompierii care au intervenit la Petromidia.

”Am lucrat împreună acolo. Împreună cu domnul inspector -general nu am stat ca spectatori, chiar am discutat, am fost alături de ei, domnul ministru, după aceea a mers şi i-a salutat pe fiecare în parte, înainte să plece, să le mulumească, având în vedere că s-a văzut că s-a lichidat incendiul şi situaţia se stabilizează  şi clar că pentru noi munca lor este una de importanţă”, a mai declarat Arafat.

120 de pompieri din cadrul mai multor inspectorate pentru situaţii de urgenţă judeţene. au intrvenit, vineri, la RAfinăria Petromidia, pentru stingerea incendiului izbucnit în urma exploziei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.