KMG International a anunţat că incidentul de la Rafinăria Petromidia a fost neutralizat şi nu există în acest moment niciun alt risc, menţionând că la nivelul rafinăriei a fost contituită o echipă de specialişti care va stabili împreună cu autorităţile cauzele producerii acestui eveniment. Compania anunţă, de asemenea, că analizează posibilitatea trasferării răniţilor în străinătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Rompetrol Rafinare anunţă stingerea integrală a incendiului de pe platforma Petromidia, în urma intervenţiei prompte a echipelor de pompieri militari, asistaţi de pompierii de pe platforma industrială. Prin măsurile adoptate, incidentul a fost neutralizat şi nu există în acest moment niciun alt risc. Celula anti-criză Rompetrol continuă să ofere sprijin autorităţilor şi partenerilor, precum şi pentru reducerea impactului pe plan intern al acestui incident”, a transmis KMG International, vineri seară, printr-un comunicat de presă.

Sursa citată menţionează că, încă de la începutul incidentului, tot personalul a fost evacuat în siguranţă, stabilindu-se un traseu şi o zonă strictă, doar pentru accesul şi intervenţia echipelor de intervenţie.

“De asemenea, procesele operaţionale din rafinărie au fost oprite, sistemele de ventilaţie au fost pornite, pentru a elimina orice altă sursă care ar fi putut duce la propagarea incendiului. La nivelul rafinăriei, s-a stabilit o echipă de specialisti care, împreună cu autorităţile de resort vor stabili cauzele acestui incident. În acelaşi timp, se va realiza şi o analiză a impactului asupra proceselor tehnologice, pentru o imagine clară şi o predictibilitate în ceea ce priveşte repornirea instalaţiilor din rafinărie”, a mai afirmat KMG International.

Compania a precizat că va continua să asigure livrarea de carburanţi pentru staţiile Rompetrol din Romania şi regiunea Mării Negre.

De asemenea, monitorizările făcute de autorităţile de mediu au relevat faptul că nu au fost depăşite valorile limită, nefiind afectate zonele populate din apropierea rafinăriei (oraşul Năvodari, comuna Corbu şi staţiunile turistice din zona limitrofă), precizează sursa citată.

KMG International a mai afirmat că analizează posibilitatea ca muncitorii răniţi să fie trataţi în străinătate.

“În momentul izbucnirii incendiului, în zona instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) se aflau 5 angajaţi Rompetrol Rafinare. Compania depune toate eforturile necesare pentru ca cei afectati să beneficieze de cele mai bune condiţii de spitalizare şi tratament al rănilor. În funcţie de procedurile medicale şi situaţia colegilor, analizăm şi posibilitatea ca aceştia să fie transportaţi în unităţi specializate din afara ţării, cu sprijinul companiei şi al autorităţilor. Totodată, departamentul de resurse umane este în contact direct cu familiile celor afectaţi”, a mai transmis KMG International.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.