Primăria Capitalei intervine cu peste şapte sute de angajaţi la exerciţiul Seism 2018 în cadrul căruia se simulează un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade produs în Vrancea, dar care a afectat cel mai mult Capitala. Peste două sute de clădiri s-au prăbuşit şi peste două mii sunt avariate, municipalitatea intervenind cu autovehicule, utilaje, macarale, generatoare, locuinţe de necesitate, hrană, echipe tehnice de intervenţie în teren, atât poliţiştii locali cât şi echipele Companiei de Consolidări. În spitalele din subordinea Primăriei pot fi primiţi sute de răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei intervine, la exerciţiul Seism 2018, cu peste şapte sute de angajaţi.

“Au fost mobilizaţi peste 700 de angajaţi ai instituţiilor aflate în subordinea Primăriei Capitalei, s-au pus la dispoziţie autovehicule, utilaje, macarale, generatoare, locuinţe de necesitate, hrană, echipe tehnice de intervenţie în teren, atât poliţiştii locali cât şi echipele Companiei de Consolidări au oferit suport echipelor de salvare, iar spitalele din adminstrarea Primăriei Capitalei au suplimentat personalul medical, s-au pregătit paturi şi săli de operaţie, astfel cât să poată face faţă unui număr cât mai mare de pacienţi din Bucureşti, dar şi din ţară. De asemenea, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială sunt pregătite aproximativ 1.000 de locuri de cazare în cele 4 centre sociale şi s-au pregătit peste 1400 de sandvişuri şi sticle cu apă”, a anunţat, sâmbătă seară, primarul general Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în cele 19 spitale aflate în administrarea municipalităţii sunt pregătite 538 de paturi medicale (care, la nevoie, se pot suplimenta cu încă 149), 353 paturi chirurgicale, (care, la nevoie, se pot suplimenta cu încă 17), 62 de ventilatoare AŢI şi 77 paturi de terapie intensivă/monitorizare.

”În cadrul exerciţiului, ASSMB a convocat un comandament de criză în cadrul căruia s-au luat măsuri imediate, mai ales că – potrivit simulării – în urmă cutremurului a fost afectat un corp de clădire al Spitalului Colentina. Astfel, s-a decis că este necesară relocarea celor 50 de pacienţi internaţi în corpul de clădire afectat de cutremur, au fost mobilizaţi şefii de garda, asistenţii şefi precum şi întreg personalul disponibil. De asemenea, au fost anunţaţi furnizorii de utilităţi, respectiv Apă Nova, Enel Distribuţie Nord şi Distrigaz, pentru verificarea eventualelor defecţiuni”, se mai arată în comunicat. 

Totodată, prin DGASMB au fost pregătite 1.450 de sandvişuri, 1.450 de sticle cu apă şi 800 de cornuri, acestea fiind ridicate de pompieri, iar pentru sinistraţi sunt pregătite 800 de locuri de cazare în centrul social de la Pallady, 60 la centrul din Berceni, 120 în Şerban Vodă şi 40 în Viilor.

Compania Municipală Consolidări Bucureşti a participat în cadrul exerciţiului ‘Seism 2018’ cu 50 de angajaţi, cinci utilaje de mare tonaj, un buldozer şi două încărcătoare. Echipele au acţionat în trei locaţii: Franceză nr. 30, str. Între Garle nr.13 şi Calea Şerban Vodă nr. 180.

”Conform scenariului, în toate cele trei locaţii, clădirile erau prăbuşite parţial sau total, iar echipele au fost solicitate pentru a ajuta la îndepărtarea dărâmăturilor. Tot în cadrul acestui exerciţiu, în această dimineaţă, toţi diriginţii de şantier ai Administraţiei Municipale pentru Clădirile cu Risc Seismic au mers în toate punctele unde au fost raportate clădiri prăbuşite total sau parţial”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, împreuna cu Compania Municipală Consolidări Bucureşti, a pus la dispoziţie 20 de locuinţe de necesitate, cu toate dotările necesare. Pot adăposti în regim de urgenţa aproape 100 de persoane.

În cadrul exerciţiului, Societatea de Transport Bucureşti (STB) a intervenit cu echipe de deblocare şi salvare STB, echipe de instalaţii şi echipe sanitare pentru lichidarea efectelor cutremurului.

”Având în vedere că la verificarea cailor de comunicaţii s-a constatat blocarea traficului din cauza clădirilor parţial prăbuşite (Splaiul Independenţei, Str. Vasile Pârvan, Str. Berzei,  B-dul Regina Elisabeta şi Arcul de Triumf) au fost luate măsuri de deviere ale autobuzelor, de remediere a reţelei de contact unde această a fost afectată iar până la remedierea acesteia, vehiculele au fost tractate de remorchere STB (conform scenariului)”, mai anunţă reprezentanţii Prmăriei Capitalei.

Totodată, peste 400 de poliţişti locali – din cadrul direcţiilor de ordine publică şi control - au intervenit în puncte importante ale Capitalei, acolo unde au fost raportate cazurile grave. Pe lângă suportul acordat echipelor de salvare, poliţiştii din cadrul DGPLCMB au monitorizat situaţia în sectoarele Bucureştiului, au fluidizat traficul echipajelor de salvatori, au identificat clădirile care prezentau riscuri şi au acţionat pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

În cadrul  exerciţiului pentru alarmare de cutremur, la nivelul Administraţiei Străzilor s-au mobilizat echipe de deblocare a părţii carosabile, echipe de intervenţie pentru semaforizare, precum şi echipe tehnice pentru lichidarea efectelor cutremurului.

S-au mobilizat deserventi şi şoferi pentru autoutilitare de transport, autoutilitare de tractat, autobasculantă, autoutiltara pentru lucru la înălţime, autoutilitară cu macara.

De asemenea, la solicitarea Direcţiei Generale Situaţii de Urgenţă, Statistică şi Strategii din cadrul Primăriei Capitalei, Compania Municipală Managementul Traficului Bucureşti (CMMTB) a anunţat că pune la dispoziţia autorităţilor, în caz de nevoie, toate dotările de care dispune, din care menţionăm 15 autoutilitare, generatoare cu echipament de sudură, motovompresor şi miniescavator. De asemenea, CMMTB dispune de un număr de 73 de angajaţi care vor fi mobilizaţi în caz de necesitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.