Un exerciţiu multinaţional este programat, la începutul lunii august, în Marea Neagră şi în Portul Militar Constanţa, la acesta urmând să participe 240 de militari români şi 60 de militari din mai multe ţări, printre care Franţa şi Statele Unite ale Americii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Forţele Navale Române au anunţat, joi, că acest exerciţiu este condus de Centrul 39 Scafandri. 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
"Forţele Navale Române organizează, în perioada 1-5 august, cea de-a XII-a ediţie a Exerciţiului multinaţional „Eurasian Partnership MCM Dive 22”, care va avea loc în raioane maritime din largul ţărmului României de la Marea Neagră şi în portul militar Constanţa. La exerciţiul condus de Centrul 39 Scafandri participă 240 de militari români şi aproximativ 60 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Franţa, Georgia, Statele Unite ale Americii şi Turcia”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.
 
Din partea Forţelor Navale Române, participă la „EP MCM DIVE 22” puitorul de mine şi plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, dragorul maritim 29 „Locotenent Dimitrie Nicolescu”, nava maritimă de sprijin şi intervenţie cu scafandri „Grozavul”, două remorchere de radă şi port, cinci ambarcaţiuni rapide (RHIB), un centru de mine specializat în culegerea de date specifice, o celulă de meteorologie şi oceanografie (METOC), un scafandru salvator specializat în misiunile de evacuare medicală (MEDEVAC), două detaşamente EOD (Explosive Ordnance Disposal) pentru ape puţin adânci şi pentru mine istorice, precum şi un detaşament de scafandri de mare adâncime, iar din partea Forţelor Aeriene Române participă un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”. 
 
"Exerciţiul EP MCM DIVE 22 contribuie la creşterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate şi contra minelor, precum şi la consolidarea interoperabilităţii dintre forţele participante. Totodată, desfăşurarea exerciţiului are rolul de a dezvolta relaţiile dintre Forţele Navale Române şi militarii forţelor navale şi gărzilor de coastă implicate în activităţile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanţa”, au mai precizat Forţele Navale.  
 
Festivitatea de deschidere a Exerciţiului multinaţional „Eurasian Partnership MCM Dive 22” va avea loc luni, la ora 09.00, în portul militar Constanţa, după care militarii participanţi vor începe activităţile comune de instruire cu partenerii străini.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.