Etajul I al Secţiei Clinice ATI a Spitalului Judeţean Sibiu a reintrat în circuitul medical, după finalizarea lucrărilor de modernizare. Valoarea totală a lucrărilor efectuate s-a ridicat la aproape 867.000 lei. În acest moment, întreaga Secţie ATI este funcţională, după ce etajul al doilea a fost dat în folosinţă anul trecut. În secţie sunt 44 de paturi, dintre care 6 ATI-Covid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Judeţean Sibiu a anunţat, miercuri, că Etajul I al Secţiei Clinice Anestezie Terapie - Intensivă a reintrat în circuitul medical, după finalizarea lucrărilor de modernizare.  

Valoarea totală a lucrărilor efectuate s-a ridicat la aproape 867.000 lei. Din suma menţionată, circa 513.000 lei au provenit dintr-o sponsorizare din partea ROMGAZ. 

Lucrările au fost ample şi au constat, între altele, în reparaţii curente instalaţie electrică, detecţie CO2, montare centrală adresabilă detecţie incendiu, înlocuire tablou electric, înlocuirea reţelei de distribuţie a oxigenului şi a aerului comprimat.  

De asemenea, s-au montat detectori de oxigen necesari desfăşurări activităţii în condiţii de maximă siguranţă în cele 12 boxe individuale pentru pacienţi, cu senzori la fiecare pat.  

Au fost montaţi şi detectori optici de fum şi temperatură.  

”Astfel, în momentul de faţă ambele etaje ale Secţiei ATI sunt modernizate după ce etajul 2 a fost redeschis la finalul lunii august a anului precedent, după lucrări similare. Cele două rotonde ATI situate la etajele 1 şi 2 ale clădirii Urgenţei totalizează un număr de 24 de boxe individuale”, a mai transmis unitatea medicală.  

“Secţia de Anestezie - Terapie Intensivă este un spaţiu vital al spitalului, locul de care depinde activitatea mai multor secţii, în speciale cele chirurgicale, Urgenţa şi nu numai. Tocmai de aceea am dorit să găsim resurse pentru modernizarea acestora. Odată cu finalizarea lucrărilor, ambele etaje ale secţiei ATI sunt complet renovate, moderne şi corespund cerinţelor actuale cu privire la securitatea pacienţilor şi a personalului medical, activitatea putându-se desfăşura în condiţii de siguranţă”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.  

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, finalizarea modernizării reţelei de alimentare cu oxigen şi aer comprimat asigură continuitatea activităţii medicale pentru zona chirurgicală şi zona ATI unde există un flux continuu de pacienţi.  

În momentul de faţă, Secţia Clinică ATI a SCJU Sibiu are un număr total de 44 de paturi dintre care 38 în zona verde şi 6 paturi ATI-Covid în zona roşie (modularul II). 

Investiţiile programate în infrastructura actualului spital judeţean continuă. În prezent, mai multe pavilioane se află într-un proces complex de renovare şi modernizare în cadrul proiectului ”Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, gestionat de Consiliul Judeţean Sibiu. 

Lucrările se desfăşoară etapizat şi pe zone, pentru a fi asigurată continuitatea activităţii medicale. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.