Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, reacţionează la acuzaţiile lansate de deputatul USR Emanuel Ungureanu şi spune că nu a beneficiat de tratament preferenţial din partea medicului Mihai Lucan, iar contractul de cesiune pentru construcţia clinicii acestuia a fost încheiat înainte ca el să fie primar al Clujului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emil Boc a declarat pentru Digi 24 că contractul de cesiune pentru ridicarea clinicii private a medicului Lucan a fost aprobat înainte ca el să ocupe funcţia de primar.

De asemenea, Emil Boc susţine că nu a beneficiat de niciun fel de tratament preferenţial din partea medicului Lucan şi că a avut scurte intervenţii medicale care nu au necesitat internare, atât la clinica de stat, cât şi la clinica privată. În condiţiile în care respectivele proceduri medicale se puteau face în Cluj Napoca, a considerat firesc să nu plece în strainătate, mai spune Emil Boc.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, miercuri, la ieşirea de la DIICOT, că face un apel la procurorul general al României pentru a verifica întreg sistemul medical din România, întrucât ”România e plină de Lucani”, ceea ce se întâmplă în ţară fiind ”un jaf generalizat pe zona medicală”. Ungureanu afirmă că Lucan ar fi fost ajutat, pomenind numele lui Emil Boc, a cărui anchetare a cerut-o, dar şi a ministrului Florian Bodog.

El a afirmat că medicul Lucan a fost ajutat de Emil Boc, care a fost operat la rândul său de medicul clujean şi pe care l-a avut consilier personal pe probleme de sănătate. Ungureanu a precizat că, miercuri, a solicitat anchetarea lui Emil Boc şi i-a adus acuzaţii inclusiv ministrului Sănătăţii Florian Bodog care ar fi intervenit pentru Lucan, în timpul unui control.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.