Lotul olimpic al României a obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz, la cea de a 28-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfăşurată la Kazan (Rusia) în perioada 12 – 19 august, anunţă Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Popa elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. El a fost laureat cu „bronz” în 2015. Celelalte două medalii au fost obţinute de Costin Andrei Oncescu, elev în clasa clasa a X-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş  şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Radu Alexandru Munteanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, a obţinut o medalie de bronz.

Urmare a acestui rezultat, România îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul pe medalii din toate timpurile, cu un palmares de 99 de medalii: 28 de aur, 45 de argint şi 26 de bronz, a precizat Ministerul Educaţiei

Ediţia din 2016  a Olimpiadei Internaţionale de Informatică a reunit 308 concurenţi din 80 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.