Un elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională Plurdisciplinară “Tuymaada” din Rusia, competiţie care se desfăşoară în domeniile matematică, informatică, fizică şi chimie, el obţinând premiul doi la matematică, categoria juniori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al instituţiei de învăţământ, Edis Memiş este medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de matematică, atribuind acest succes pregătirilor pe care le-a efectuat pentru olimpiadele naţionale.  

“Edis Memiş, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa, pregătit de profesoara Cristina Văcărescu, premiant naţional absolut şi medaliat cu aur la Olimpiada Naţională de matematică, s-a întrecut pe sine însuşi, obţinând premiul II cu medalie de argint la Olimpiada Internaţională Tuymaada, matematică, categoria juniori. Edis atribuie succesul lui pregătirilor asidue pentru olimpiadele naţionale, considerând că nivelul de dificultate al problemelor ar putea să fie comparat cu cele întâlnite la competiţiile naţionale din ţara noastră”, se arată în comunicatul Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa.

Olimpiada Internaţională Tuymaada este organizată de Ministerul Educaţiei şi Ştiinţelor din Republica Saka, Rusia, în domeniile matematică, informatică, fizică şi chimie. Ediţia din acest an a avut loc în perioada 17-24 iulie, la Yakutia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.