Un elev de la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa a fost admis la Universitatea Oxford din Marea Britanie, el alegându-şi ca specializare “Computer Science”. El este olimpic naţional la Matematică şi premiant internaţional la Robotică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al instituţiei de învăţământ. unul dintre elevii Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa, Radu Zevri, olimpic naţional la matematică (premiul I cu medalie de aur la Olimpiada Naţională 2017) şi premiant internaţional la robotică (premiul II la Robotex 2017, Estonia), a fost admis la una dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, Universitatea Oxford din Marea Britanie.

“Specializarea aleasă de Radu este «Computer science», unde rata de acceptare este de 8%, un procent foarte competitiv în orice circumstanţe, dar mai ales în acest caz, unde elevii candidaţi sunt toţi elevi eminenţi din toate colţurile lumii” se arată în comunicat.

Pentru a fi admis, Radu a prezentat o scrisoare personală, recomandări de la profesori şi un CV cu întregul său palmares.

Următorul pas a fost un test specific pentru această universitate – MAT (mathematics admission test) şi un interviu, în care Radu a răspuns la diverse întrebări, atât motivaţionale, cât şi specializate pe domeniul de studiu – despre limbaje de programare, jocuri sau matematică.

”Atitudinea comisiei de admitere a fost îndreptată spre evaluarea impactului succeselor asupra acestor tineri şi a felului cum exprimă ei învăţămintele asimilate în urma rezultatelor obţinute”, a mai precizat sursa citată.

El este pasionat de Matematică şi de Informatică, participând timp de opt ani la toate olimpiadele de Matematică. 

Radu Zevri a declarat, marţi, pentru News.ro, că şi-a dorit foarte mult să ajungă la Universitatea Oxford şi este bucuros că şi-a îndeplinit visul. El a spus că doreşte să se specializeze în domeniul inteligenţei artificiale.

“Acolo voi învăţa cum funcţionează computerele, concepte de programare, cum funcţionează internetul şi apoi iau toate cunoştinţele acestea şi experienţa practică şi mă specializez pe ceea ce doresc eu. Aş dori să mă axez pe inteligenţa artificială, mă fascinează domeniul”, a afirmat Radu Zevri.

Deşi a fost admis şi la alte universităţi, printre care Imperial College of London şi Bristol University, Radu Zevri spune că va alege să studieze la Universitatea Oxford, aceasta fiind cea mai prestigioasă dintre toate.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.