Electrocentrale SA va întrerupe furnizarea apei calde în municipiul Constanţa începând de joi, din cauza datoriilor pe care le are RADET. Electrocentrale solicitase RADET, în urmă cu două săptămâni, să achite o parte din suma datorată şi să prezinte un plan de eşalonare a debitelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul de Administraţie al Electrocentrale Constanţa S.A. a anunţat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că RADET Constanţa nu a îndeplinit condiţiile solicitate prin preavizul transmis în 10 septembrie, ca urmare a nerespectării obligaţiilor de plată.

"În aceste condiţii, Consiliul de Administraţie al Electrocentrale S.A. Constanţa a hotărât, prin decizia nr. 13 din 26.09.2018, să pună în aplicare preavizul dat către RADET Constanţa, deşi Electrocentrale Constanţa S.A. are instalaţiile pregătite în vederea reluării furnizării agentului termic către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat al municipiului Constanţa, după ce a fost efectuată revizia anuală a instalaţiilor de alimentare. Societatea a primit notificări pentru plata unor sume restante de la furnizori, notificări ce au ca scandenţă data de 26.09.2018. Astfel, Electrocentrale Constanţa S.A. se află în imposibilitatea de a achita facturile tocmai din cauza principalului său client, RADET Constanţa, care nu a înţeles să îşi respecte obligaţiile de plată asumate contractual", se arată în comunicatul Electrocentrale.

Sursa citată menţionează că, de la începutul anului şi până în prezent, Electrocentrale Constanţa S.A. a emis către RADET Constanţa facturi în valoare totală de 118.656.347,01 lei, din care contravaloarea energiei termice este de 107.513.513,87 lei, restul reprezentând dobânzi penalizatoare.

"Din suma totală, RADET Constanţa, conform imputaţiei plăţilor asumate, a achitat doar 21.017.180,20 lei, adică numai 17,71 la sută din suma facturată. Mai mult decât atât, totalul datoriilor pe care RADET Constanţa le are către Electrocentrale Constanţa S.A. la data de 26.09.2018 se ridică la suma de 256.397.880,84 lei, din care: 215.844.426,54 lei reprezintă contravaloarea energiei termice livrate, 32.469.364,26 lei reprezintă dobânzi penalizatoare, iar 8.084.090,04 lei reprezintă suma aflată într-un dosar de executare silită", precizează reprezentanţii Electrocentrale SA.

În 10 septembrie, Consiliul de Administraţie al Electrocentrale Constanţa SA a transmis un preaviz către RADET Constanţa, prin care aducea la cunoştinţă faptul că, dacă până în 26 septembrie conducerea regiei nu va urgenta să îşi plătească o parte din sumele pe care le datorează către Electrocentrale Constanţa S.A. şi nu va prezenta un plan de eşalonare a debitelor, va sista furnizarea agentului termic către toţi consumatorii racordaţi la sistemul de termoficare al municipiului Constanţa, începând din 27 septembrie.

Electrocentrale a precizat că va reveni asupra deciziei de sistare a furnizării agentului termic atunci când RADET va plăti o parte din bani şi va prezenta un plan de eşalonare a debitelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.