Societatea Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN), cel mai mare producător de energie termică din Capitală, a anunţat marţi că salariile angajaţilor nu se vor diminua o dată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Asemeni altor companii de stat şi private, Elcen a emis un comunicat în care îşi exprimă poziţia cu privire la modificările recente ale Codului Fiscal şi impactul acestora asupra pachetelor salariale ale angajaţilor companiei.

”Având în vedere informaţiile vehiculate în ultimele săptămâni în spaţiul media cu privire la modificările fiscale prin care contribuţiile sociale ale angajatorului sunt trecute în sarcina angajatului şi ca urmare a incertitudinilor apărute referitor la potenţiale modificări salariale, este important de precizat că, în urma unei analize atente desfăşurate în cadrul Elcen, sa concluzionat că salariile angajaţilor nu se vor diminua o dată cu intrarea în vigoare a schimbărilor legislative prevăzute de Codul Fiscal”, se arată în comunicatul companiei.

Electrocentrale Bucureşti se află în insolvenţă din 6 octombrie 2016, în prezent fiind în perioada de observaţie, iar în etapa următoare va dezvolta un plan coerent de reorganizare.

”Reorganizarea unei societăţi poate fi făcută doar cu sprijinul angajaţilor care, prin munca lor, contribuie la redresarea companiei. De asemenea, au loc discuţii permanente cu reprezentanţii sindicatelor din companie ce vizează, pe lângă contextul economic şi legislativ, priorităţile companiei cu privire la eforturile privind siguranţa salarială, negocierea contractului colectiv de muncă în beneficiul angajaţilor si crearea unui climat de lucru adecvat”, mai spun oficialii societăţii.

Elcen se află în insolvenţă din octombrie anul trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.