Romanian Gifted School, prima şcoală din România care pregăteşte copii cu abilităţi înalte, va primi 30.000 de euro din partea companiei de curierat DPD România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deschisă în această toamnă  la Bucureşti de Simona Mitrea şi Alina Sluser, Romanian Gifted School le oferă condiţii adecvate pentru a evolua şi a-şi atinge potenţialul maxim copiilor cu abilităţi înalte care, altfel, riscă să se piardă în sistemul public de învăţământ. Să ne imaginăm cum ar arăta România dacă, peste ani, noua generaţie de copii cu abilităţi înalte s-ar dezvolta şi ar performa în ţară, în toate domeniile importante. De la medicină la educaţie şi de la inginerie la politică.

„Orice leu investit în educaţie înseamnă o investiţie în viitorul României, aşa cum ni-l dorim cu toţii. Am ales să contribuim la dezvoltarea Romanian Gifted School pentru că ţara noastră  are nevoie ca elitele ei să se dezvolte la adevăratul lor potenţial şi să performeze în România”, a declarat Elena Andrei, director de marketing DPD România.

„Suntem încântate că o companie internaţională de talia DPD România apreciază demersul nostru şi sperăm să înţeleagă şi alte companii din ţara noastră marea şansă pe care o reprezintă pentru România copiii cu abilităţi înalte”, spune Simona Mitrea, fondator Romanian Gifted School.

Copiii cu abilităţi înalte sunt acei copii capabili de performanţe ridicate în unul sau mai multe domenii, pe care îi numim de obicei genii. Multe ţări din lume dezvoltă sisteme educaţionale dedicate acestor adevărate valori naţionale, unde copiii cu abilităţi înalte au parte de un mediu adecvat (mentori, dotări, program), astfel încât să îşi atingă potenţialul uriaş – spre binele lor şi al societăţii.

În România există o lege, legea 17/2007 privind educaţia tinerilor supradotaţi, capabili de performanţă, dar totul rămâne doar pe hârtie. Din cei aproximativ 500.000 de copii cu abilităţi înalte, cei mai mulţi nici nu ajung să fie descoperiţi. Nefiind integraţi într-un sistem educaţional specific nevoilor lor, aceşti copii riscă să fie marginalizaţi, iar potenţialul lor se iroseşte. Sau pleacă din ţară. România se află în topul ţărilor europene care exportă masiv inteligenţă. 

Maider Ilie, exemplu de copil cu abilităţi înalte

Maider Ilie are 15 ani şi este un copil supradotat. Potrivit baterie de test WISC IV, care evaluează coeficientul de inteligenţă, Maider se află printre cei 2-4% copii gifted din întreaga lume. A avut norocul să fie descoperită şi să înveţe la Romanian Gifted School, unde sunt înscrişi în prezent 42 de copii cu vârste între 4 şi 17 ani. Maider poate face faţă oricărui subiect de discuţie, datorită unei culturi generale impresionante. Citeşte tot ce prinde de la vârsta de 3 ani. A învăţat alfabetul singură. Îi place să scrie în limba engleză, îi plac medicina, politica şi desenul. Este pasionată de literatura britanică. Îi place să meargă la muzee, să călătorească. Îi plac oraşele mici, puţin aglomerate, cu arhitectură deosebită. Iubeşte natura. Nu în ultimul rând, Maider este preocupată de neurologie. I-ar plăcea să devină neurolog sau psihiatru.

DPD România, care face parte din DPDgroup, lider european în livrările rutiere, este activă pe piaţa locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. Are peste 1.800 de angajaţi (inclusiv francizele) şi peste 15 milioane de colete livrate anual. DPD efectuează livrări la cele mai mici preţuri în toate ţările Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.