Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a vorbit la Digi24 despre rezultatele simulărilor în vederea pregătirii evaluării naţionale de clasa a VIII, afirmând că simularea, la care au participat elevi de clasa a VII-a şi a VIII, a a avut rezultate nemulţumitoare. Au promovat doar 52% dintre elevii care au susţinut simularea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu la Digi24.

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7.

„ Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu.

Ministrul a adăugat că au primit nota 10 doar 11 copii.

Totodată, rezultatele la au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au putut lua peste 5.

„Strigătul meu e o rugăciune către profeosorii de matematică, să completeze lacunele”, a spus ministrul.

Rezultatele cele mai bune sunt în Bucureşti – 70% promovare - şi în judeţele care mereu obţin rezultate bune, a adăugat ministrul Educaţiei.

Aproximativ 350.000 de elevi au susţinut simularea Evaluării Naţionale la care au participat, în premieră, şi elevii clasei a VII-a pe lângă cei de clasa a VIII-a. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.