Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa a anunţat, marţi, că angajata Prefecturii Constanţa care a fost confirmată cu coronavirus a intrat în contact cu soţul ei, care la rândul său fusese diagnosticat cu o zi înainte. Cei doi sunt internaţi în spital, iar specialiştii au identificat toţi contacţii apropiaţi ai acestora, care au fost testaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DSP a anunţat, printr-un comunicat de presă, că Departamentul de Supraveghere în Sănătate Publică a început o anchetă epidemiologică în cazul salariatei Prefecturii Constanţa confirmată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. 
 
“Din primele date ale anchetei, a reieşit că salariata a intrat în contact cu soţul (confirmat pozitiv COVID, duminică, 5 iulie, fiind simptomatic). Atât ea (fără simptome), cât şi soţul sunt internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. În cadrul anchetei au fost identificaţi toţi contacţii apropiati, s-au recoltat exudate naso-faringiene pentru testare RT-PCR COVID-19 şi li s-a recomandat izolarea la domiciliu pe durata incubaţiei maxime, de 14 zile. Urmează ca în ziua a şaptea să aibă loc o retestare”, se arată în comunicat. 
 
Sursa citată a menţionat că a fost făcut dezinfecţia suprafeţelor de lucru, a aerului, în spaţiile frecventate de persoana identificata ca fiind pozitivă COVID-19. 
 
Persoanele izolate la domiciliu vor contacta medicii de familie, pentru monitorizare şi concediu medical, a mai transmis DSPJ Constanţa.  
 
Prefectura Constanţa a transmis, luni seara, că o angajată în Cancelaria prefectului a fost confirmată cu Covid-19. Din acest motiv, prefectul judeţului Constanţa, George-Sergiu Niculescu şi echipa sa au intrat în autoizolare până la efectuarea testului şi aflarea rezultatului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.