Medicul chirurg Dragoş Daviţoiu va ocupa postul de manager al Spitalului "Sfântul Pantelimon” din Capitală, au declarat marţi surse medicale pentru News.ro. Postul a rămas vacant din 25 aprilie, când fostul manager Gheorghe Popescu a fost demis după decesului unui pacient căruia o asistentă medicală i-a făcut o făcut o transfuzie greşită. Controlul făcut atunci la unitatea sanitară a relevat existenţa mai multor probleme, inclusiv de ordin managerial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dragoş Daviţoiu a deţinut, din august 2016, funcţia de manager interimar al Spitalului Universitar de Urgenţă şi a fost şi director medical al aceluiaşi spital, post ocupat prin concurs.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, marţi, că are serioase îndoieli asupra întregii echipe manageriale de la Spitalul "Sfântul Pantelimon”, unde într-o perioadă scurtă au fost trei scandaluri, astfel că, după demiterea managerului Gheorghe Popescu, toată echipa de conducere trebuie să plece, pentru că au fost găsite mai multe probleme. 

"Toată echipa managerială de acolo trebuie să plece, pentru că comisia care a fost acolo a  identificat probleme de management, probleme de proceduri şi aşteptam demisia lor, nu să îi demit eu”, a spus ministrul Florian Bodog, după ce a participat la o dezbatere privind politicile pentru tineret.

Ministrul Sănătăţii a spus că noul manager de la Spitalul "Sfântul Pantelimon” va avea ca sarcină să îşi găsească o echipă care doreşte să-şi pună în valoare abilităţile, în aşa fel încât toate procedurile să fie respectate.

Acelaşi punct de vedere l-a exprimat ministrul şi într-un interviu acordat recent Agenţiei de presă News.ro.

“Cred că, acolo, toată conducerea trebuie să plece, din punctul meu de vedere. Adică manager, director medical, director de îngrijiri. Problemele de management care mi-au fost semnalate acolo sunt probleme legate strict de proceduri, probleme legate de faptul că persoana care a administrat perfuzia avea în fişa postului atribuţii de transfuzie de sânge, însă nu avea pregătire în acest domeniu, lipseau cartelele de evaluare la patul bolnavului. Sunt probleme care nu se datorează neapărat managerului, directorului medical sau directorului de îngrijiri, ci managementului. Este al treilea scandal de acolo. Eu, de fapt, i-am oprit prelungirea (interimatului, n.r.) managerului, nu era cu contract. Nu este problema mea să stabilesc responsabilităţile. Au fost trei scandaluri, unul după celălat. Consider că trebuie să vină cineva din afară, pe care îl voi sprijini. Îl numesc pe manager, iar el îşi alege echipa. Le-am spus că au mână liberă să-şi formeze echipa. Eu m-aş fi aşteptat ca, după trei evenimente, echipa să-şi fi dat demisia de la sine. Dar nu este nicio problemă. Îmi doresc ca noua echipă care vine la Pantelimon, ca noua echipă care vine la Cantacuzino să mişte lucrurile. Doresc ca la Pantelimon pacienţii să aibă parte de îngrijiri, doresc să se oprească scandalurile”, a spus ministrul, în interviul pentru News.ro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.