Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat într-o autoutilitară condusă de un cetăţean sirian, douăsprezece persoane din Siria, trei minori şi nouă adulţi, pe care şoferul intenţiona să le ajute să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Adulţii au vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani, iar cei trei minori între 4 şi 17 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În data de 21 august, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, judeţul Arad, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 23.30, colegii noştri au oprit pentru control, pe comunicaţia Arad - Sanmartin, la aproximativ 1 km faţă de linia de frontieră, o autoutilitară marca Peugeot Boxer, condusă de un cetăţean sirian, în vârstă de 46 de ani, posesor al unui permis de şedere eliberat de autorităţile române”, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

În urma verificării vehiculului, au fost descoperite, în interiorul compartimentului marfă, douăsprezece persoane – trei minori şi nouă adulţi.

„Cele douăsprezece persoane, împreună cu şoferul, au fost conduse la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. Astfel, s-a stabilit faptul că cei doisprezece sunt cetăţeni din Siria, adulţii au vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani, iar cei trei minori între 4 şi 17 ani. Şoferul intenţiona să-i ajute pe aceştia să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pentru a ajunge în ţări din vestul Europei”, mai arată sursa citată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doisprezece cetăţeni sirieni.

Sursa menţionată mai spune că şoferul autoutilitarei este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.