Poliţiştii de frontieră de la Borş II (judeţul Bihor) şi Nădlac II (judeţul Arad), împreună cu lucrători de la Garda Naţională de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două TIR-uri încărcate cu 37.880 kilograme de deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În data de 11.10.2022, poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui TIR condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse deşeuri de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Poliţiei de Frontieră.
 
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că  mijlocul de transport era încărcat cu 20.000 de kilograme de anvelope, geamuri utilizate, gresie şi faianţă, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
 
”La aceeaşi dată, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui TIR condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile uzate de la o societate comercială din Germania, pentru  o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor”, mai precizează sursa.
 
În urma verificărilor, s-a constatat că mijlocul de transport era încărcat cu 17.880 kilograme de deşeuri constând textile uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.
 
În cazul ambelor transporturi, autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României pentru mijloacele de transport.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.