Două sectoare de autostradă - A2 între Lehliu şi Drajna şi A3 între Bucureşti şi Centura Capitalei - sunt închise, sâmbătă dimineaţă, din cauza poleiului, în timp ce circulaţia pe DN 2B şi DN 2C se desfăşoară cu restricţii de tonaj pe anumite porţiuni. Totodată, rămâne închis traficului rutier DN 67C, între Novaci şi Rânca, din cauza ninsorilor şi a viscolului, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNAIR, poleiul cauzat de ploaia îngheţată (freezing rain) a provocat, în ultimele 12 ore, închiderea a două sectoare de autostradă şi restricţionarea tonajului pe două sectoare de drum naţional.

 

Astfel, din cauza poleiului este interzis accesul tuturor categoriilor de autovehicule pe A2 între Lehliu şi Drajna, judeţul Călăraşi (km 64+500 - km 105+500), şi pe A3, între municipiul Bucureşti şi Centura Capitalei (km 6+500 -km 13+000).

Din aceleaşi motive, autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone nu pot circula pe DN 2B, între localităţile Buzău - C.A. Rosetti - Vizireni, judeţul Buzău (km 8+800 - km 38+731), şi pe DN 2C între Costeşti, judeţul Buzău, şi Slobozia, judeţul Ialomiţa (km 0+000- km 79+400).

DN 67C, pe sectorul cuprins între Novaci şi Rânca, judeţul Gorj, rămâne închis circulaţiei, însă din cauza ninsorilor şi a viscolului.

Pe acest sector de drum, este permisă doar circulaţia controlată a autovehiculelor 4x4 sau care sunt echipate cu lanţuri antiderapante, cu masa maximă autorizată mai mică de 7,5 tone, care au fost surprinse în zonă de codul galben de ninsori şi viscol. Aceste vehicule sunt însoţite de utilajele de deszăpezire ale SDN Târgu Jiu, atât la urcare, cât şi la coborâre.

În ultimele 12 ore, în acţiunile de deszăpezire şi combatere a efectelor poleiului au fost implicaţi peste 4.000 de angajaţi ai CNAIR. S-a intervenit cu peste 900 de utilaje şi s-au răspândit peste 4.000 de tone de material antiderapant.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.