Un incendiu s-a produs, duminică, în judeţul Neamţ, într-un bloc din Roman, iar şapte persoane au ieşit din imobil. Focul a fost provocat de o lumânare lăsată nesupravegheată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a transmis, printr-un comunicat de presă, că pompierii au fost anunţaţi, duminică, de producerea unui incendiu la o garsonieră situată într-un bloc de locuinţe de pe strada Mihai Viteazul în municipiul Roman, iar la locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, două ambulanţe SMURD TIM şi EPA. 
“Incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi degajare mare de fum in interiorul unei garsoniere situată la primul etaj într-un bloc de locuinţe P+2. Din interiorul garsonierei a fost evacuat un bărbat de 53 de ani, ce prezenta arsuri. Acesta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD TIM, ulterior fiind transportat la CPU Roman. Până la sosirea forţelor de intervenţie şapte persoane s-au autoevacuat din bloc”, se arată în comunicat.
ISU a precizat că în acelaşi timp cu acţiunile pentru localizarea şi stingerea incendiului s-au constituit echipe de cercetare căutare pentru a identifica persoane care ar fi putut fi afectate de incendiu. Astfel au fost evacuate două persoane. Una dintre cele două persoane, o femeie de 62 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD EPA deoarece a suferit uşoare intoxicaţii cu fum. 
De asemenea, pompierii au acţionat şi pentru evacuarea fumului din interiorul garsonierei şi de pe casa scării.  
În urma incendiului au ars bunurile din garsonieră şi au fost afectate uşa de acces de la o garsonieră vecină, instalaţiile electrice şi instalaţiile de alimentare cu apă.
Pompierii au stabilit că cel mai probabil incendiul a fost provocat de o lumânare lăsată nesupravegheată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.