Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 27, după ce au fost înregistrate două noi decese. Este vorba de un bărbat de 70 de ani din Timiş şi de o femeie de 71 de ani, din Bucureşti, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNSCBT, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din judeţul Timiş, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, a murit marţi.

De asemenea, a fost înregistrat decesul unei femei de 71 de ani din Bucureşti, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat. Aceasta a murit luni.

Ambii pacienţii aveau condiţii medicale preexistente, dar nu erau vaccinaţi anti-gripal.

Ca urmare, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 27.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea declara, după ce a fost înregistrat al 20-lea deces din cauza gripei, că suntem în pragul unei epidemii de gripă, nu avem încă epidemie şi că sunt regiuni ale ţării prin care virusul circulă mai intens, printre acestea fiind Bucureştiul, Constanţa şi zona de vest.

"Suntem în pragul unei epidemiil de gripă, nu avem incă o epidemie de gripă", declara ministrul la Digi 24, după ce încă o pesoană a murit din cauza gripei, numărul victimelor ajungând la 20.

Ministrul a explicat că, în afară de vaccinare, avem de respectat măsuri igienico-sanitare, că trebuie evitate aglomeraţiile, părinţii să ţină acasă copiii bolnavi, vizitele în spitale să fie restricţionate, iar în şcoli să fie făcut un triaj epidemiologic.

Sorina Pintea a afirmat că există zone în care virusul circulă mai intens, acestea fiind Bucureşti, Constanţa şi zona de vest a ţării.

Înrebată dacă, în cazul în care este declarată epidemie de gripă şcolile vor fi închise, Pintea declarat: "Putem vorbi şi despre asta, dar doar în zonele în care circulaţia este mai intensă. Până atunci, putem să fim mai precauţi".

În ceea ce priveşte dozele de vaccin antigripal, ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut Direcţiilor de Sănătate Publică să transmită date privind un necesar suplimentar de vaccin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.