Două nave militare fluviale vor executa divese activităţi pe Dunăre, în perioada 6 -17 mai, printre care exerciţii de luptă împotriva minelor marine, de stins incendiul la bordul navelor şi de acordare a primului ajutor în caz de naufragiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, două nave militare fluviale execută activităţi de instruire pe fluviul Dunărea, în perioada 6-17 mai.

“După ce au plecat din Portul Militar Brăila, Monitorul 46 şi Vedeta Blindată 180 au navigat în amonte, până în Portul Turnu Măgurele, unde au făcut luni, 7 mai, o escală de câteva ore, timp în care populaţia civilă a putut să viziteze cele două nave militare şi să interacţioneze cu marinarii de la Flotila Fluvială Mihail Kogălniceanu”, a precizat sursa citată.

De la Turnu Măgurele, navele au plecat spre Portul Calafat, unde vor ajunge în seara de marţi, 8 mai, iar publicul din acest oraş-port dunărean le va putea vizita miercuri, 9 mai, în intervalul orar 15.00-18.00.

Monitorul 46 şi Vedeta Blindată 180 îşi vor continua marşul de instrucţie pe Dunăre şi vor mai face escale în Portul Drobeta Turnu-Severin, joi, 10 mai şi în Portul Moldova Veche, vineri, 11 mai.

În perioada celor zece zile de marş, sunt planificate exerciţii de luptă împotriva minelor marine, de stins incendiul la bordul navelor, de acordare a primului ajutor în caz de naufragiu, precum şi antrenamente de recunoaştere a ţărmului fluviului Dunărea şi de familiarizare a echipajelor navelor militare fluviale cu particularităţile porturilor din sectorul românesc. Navele îşi vor încheia misiunea miercuri, 16 mai, când vor acosta în Portul Militar Brăila.

Una dintre misiunile principale ale Flotilei Fluviale “Mihail Kogălniceanu” este asigurarea securităţii căilor de comunicaţii şi a graniţei fluviale a României, pentru libera circulaţie a traficului de mărfuri şi de persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.