Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat echipamente noi şi aparatură medicală performantă pentru Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, în valoare de 500.000 de lei. Şi Spitalul Judeţean Sibiu, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, a fost dotat cu paturi noi, saltele şi noptiere pe roţi, valoarea investiţiei depăşind 235.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Consiliul Judeţean Cluj, instituţia nouă noi echipamente şi aparaturi medicale ultraperformante care au fost deja date în folosinţă în cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca.

”Valoarea acestor dotări de ultimă generaţie este de 500.000 de lei. Banii, special alocaţi în acest scop de Consiliul Judeţean, din bugetul propriu al instituţiei, au fost folosiţi pentru achiziţionarea unei  mese chirurgicale cu accesorii, a două microtoame, patru sisteme de transport şi transfer pacienţi cu sistem rapid de curăţare precum şi a două echipamente pentru blocul alimentar al unităţii sanitare”, a transmis Consiliul Judeţean Cluj.

La rândul lor, reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu, au transmis, printr-un comunicat de presă, că unitatea a fost dotată cu 67 de paturi noi, cu saltele şi noptiere pe roţi.

Valoarea investiţiei este de 235.334 lei, cu TVA inclus. Paturile au fost distribuite pe mai multe secţii: Oncologie, Boli Infecţioase, Diabet-nutriţie şi spitalizare de zi Gastroenterologie.

”Cel mai important beneficiar al acestei investiţii este Secţia Clinică Oncologie unde au fost schimbate toate cele 38 de paturi din dotare. De asemenea şi toate paturile (15) compartimentului Diabet au fost înlocuite. Paturile moderne şi performante sunt prevăzute cu 3 manivele pentru ridicare,  au rama din oţel laminat, laterale pliabile din aluminiu şi au o sarcină maximă de 200 kg”, a transmis Spitalul Judeţean Sibiu.

Paturile sunt echipate cu roţi cu frână, suport de perfuzie ajustabil, iar picioarele sale nu sunt situate la acelaşi nivel cu cadrul tăbliilor, ci în interiorul suprafeţei destinate pacientului faţă de ramele patului, pentru a preveni lovirea de către pacient, vizitatori şi personalul medical.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.