Sindicatul Europol anunţă, vineri, că Poliţia Română intenţionează să facă noi achiziţii de echipamente, fiind avute în vedere puşti semiautomate cu lunetă, pistoale automate, benzi cu cuie pentru oprirea maşinilor şi brăţări electronice. Acestea din urmă, în ciuda problemelor pe care le mai are sistemul, şi-au dovedit de mult eficienţa, apreciază sindicaliştii. Aceştia mai anunţă că se mai cumpără un sistem complex de monitorizare a traficului auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Observăm că IGPR continuuă acţiunile privind modernizarea dotărilor tehnice.Astfel, în cursul acestui an, posibil chiar în această perioadă, în dotarea Poliţiei Române vor intra următoarele:

1. SPIKE STRIPS-uri, cunoscute şi sub denumirea de ,,benzi cu cuie”, necesare opririi forţate a autovehiculelor urmărite – 349 de bucăţi;

2. Puşti semiautomate cu lunetă – 52 de bucăţi;

3. Pistoale automate calibru 9x19mm – 100 de bucăţi;

4. Kit-uri de monitorizare electronică (brăţări electronice) în cadrul priectului SIME – 2.700 complete;

5. Sistemul integrat de monitorizare LPR”, anunţă, vineri, sindicaliştii Europol.

Potrivit acestora, achiziţia celor 2.700 de kit-uri electronice necesare dezvoltării Sistemului Integrat de Monitorizare Electronică (SIME) vine în partea a doua a dezvoltării acestui sistem.

”Chiar dacă au trecut doar 6 luni de la data operationalizării sistemului, acesta şi-a arătat de mult eficacitatea. Alertele de proximitate transmise de către sistemele de monitorizare electronică au făcut ca intervenţia patrulelor de ordine şi siguranţă publică să fie prompte, nu de puţine ori colegii noştri au reuşit să stopeze în faza incipientă posibile fapte de violenţă domestică. Totodată, au existat destule cazuri când, persoanele supravegheate electronic, şi-au înlăturat dispozitivele în încercarea de eludare a legii. Astfel, în urma intervenţiei prompte, s-a reuşit de fiecare dată prinderea acestora, iar în urma sesizării parchetelor şi instanţelor competente, măsurile preventive iniţiale au fost înlocuite cu unele superioare”, au transmis sindicaliştii.

Aceştia atrag atenţia că sistemul are în continuare probleme, dar acestea pot fi rezolvate, iar 2024 ar putea începe cu un sistem 100% funcţional.

”Mergem mai departe şi observăm faptul că, Inspectoratul General al Poliţiei Române plusează şi achiziţionează de la VODAFONE ROMANIA un sistem integrat de monitorizare. Peste 32 de milioane de lei costă acest sistem prin intermediul căruia Poliţia Română va putea să monitorizeze 10.300 de autospeciale în teren, va putea să instaleze 200 de sisteme tip LPR pe tot atâtea autospeciale şi îşi va dezvolta propria infrastructură hardware şi software pentru acest lucru. Salutăm această achiziţie şi sperăm să fie implementată cât mai repede, iar după ce îşi va dovedi eficienţa să fie extinsă asupra întregului parc auto”, au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia explică faptul că sistemul LPR (License Plate Recognition) este extrem de necesar poliţiştilor rutieri, cât şi celor din cadrul structurilor de ordine publică.

”Având în dotare acest sistem, traficul auto va putea fi monitorizat mult mai eficient, iar în situaţia în care sistemul va sesiza un număr de înmatriculare auto ce prezintă menţiuni operative va putea alerta poliţistul în vederea luării urgente a măsurilor care se impun. Mai mult, prin monitorizarea GPS a autospecialelor, dispecerii vor avea la dispoziţie o nouă modalitate de a transmite rapid şi eficient intervenţia celui mai apropiat echipaj. În plus, vor putea direcţionat în sprijin celelalte patrule aflate în teren în vederea executării misiunilor”, a mai transmis Sindicatul Europol.

Sinsicaliştii apreciază că implementarea sistemului se află în fază incipientă, până în acest moment fiind semnate contractele subsecvente pentru instalarea infrastructurii hardware şi software – 11,6 milioane lei, respectiv infrastructurii hardware şi software pentru monitorizarea video LPR – 12,7 milioane lei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.