Doi şoferi fără permis de conducere au fost depistaţi de poliţiştii suceveni, unul dintre aceştia aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava a anunţat că poliţiştii din Mălini au oprit vineri seara, în satul Horodniceni, un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani din localitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg./l alcool pur în aerul expirat. Totodată cu ocazia verificării în bazele de date a reieşit faptul că şoferul  nu posedă permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. Fiind întrebat despre proprietarul autoturismului, conducătorul auto a declarat faptul că autoturismul aparţine tatălui său, care i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce până la domiciliu de la magazinul din sat, în seara zilei de 28.07.2023, orele 23.00 pe motiv că acesta se afla în stare de ebrietate, deşi avea la cunostinţă că fiul său nu are permis de conducere şi se află, de asemenea, sub influenţa băuturilor alcoolice”, a precizat IPJ Suceava. 
Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis de conducere, încredinţarea unui vehicul spre a fi condus de o persoană ce nu deţine permis de conducere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Câteva ore mai târziu, poliţiştii suceveni au depistat un alt şofer fără permis. 
Astfel, poliţiştii Secţiei 4 Rurală Gălăneşti au oprit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, un autoturism în comuna Putna. 
“Conducătorului autoturismului i s-a solicitat să înmâneze documentele personale, precum şi cele ale autoturismului, iar acesta a prezentat pentru control certificatul de înmatriculare şi poliţa RCA. Cu privire la permisul de conducere, conducătorul autoturismului a declarat faptul că nu deţine. Totodată acesta nu avea asupra sa cartea de identitate”, a menţionat IPJ Suceava.
Poliţiştii au stabilit că şoferul este un bărbat de 63 de ani din comuna vrânceană Nistoreşti. El a fost testat cu aparatul etilotest, dar nu consuma alcool. 
Cu ocazia verificărilor în bazele de date ale Poliţiei Române poliţiştii au constatat faptul că şoferul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.